Magnus Wernblom avslöjar de tuffaste spelarna han mött: ”Han var groteskt stark”

Magnus Wernblom var en av de tuffaste spelarna att möta på isen.
Men även han har stött på några riktiga hårdingar.
För Sportbibeln tar han ut de två tuffaste motståndarna han någonsin mött.

 

Magnus Wernblom vann titeln som spelaren med flest mål i powerplay under tre säsonger i SHL. Genom åren fick han ryktet om sig att vara en stenhård spelare, och det inte endast i samband med spelet.

Stenhård på isen

Wernblom var ofta på motståndare och vissa gånger utbröt det även i slagsmål. Modo- och Skellefteå-profilen var ofta inne och gruffades och drog sig aldrig för att ta en kamp för laget.

Magnus Wernblom. Foto: Bildbyrån

Under sina många år i SHL ställdes Magnus Wernblom mot en mängd stenhårda lirare. Men vissa av dem var jobbigare, och tuffare, att möta än andra.

För Sportbibeln tar Magnus Wernblom ut de två spelare han minns som extra jobbiga att ställas mot. Och en av dem var ryssen Sergei Bautin.

Tuffaste motståndaren

Wernblom ställdes mot Bautin flertalet gånger under tiden den ryske backen spelade i Luleå.

Sergei Bautin. Foto: Bildbyrån

Bautin gjorde bara två säsonger i klubben mellan 1996 ch 1998, men det var en spelare som Wernblom minns väl.
– Det var inte jätteroligt att vara där framför mål. Det tilläts lite mer då och fick slå lite mer. Framför Luleås mål var det ganska rent och skönt så skulle man in där då tog det. På isen också, du ville gärna veta var han var någonstans för det var en rejäl pjäs. Samtidigt var det inte så mycket fult men han var stenhårt och groteskt stark, säger Wernblom till Sportbibeln.

Wernblom: ”Sköt som en häst”

Få spelare har synts lika mycket som Magnus Wernblom i svensk hockey. Han blev en spelare som många älskade, men av motståndarfansen var han oftast den man gärna inte ville ställas emot.

Robert Svehla. Foto: Bildbyrån

Bautin blev den som den nu 45-årige före detta forwarden gärna kampades med framför mål. Men en som snarare var jobbig att möta i spelet var Malmös Robert Svehla.

Slovaken drog på sig 291 utvisningsminuter på sina tre säsonger i Malmö i början av 1990-talet. En spelare som enligt Wernblom var en av de bästa ligan då hade.
– Han var mer komplett och kunde vara en jäkla tuffing. Det var en djävulsk bra back. Han sköt som en häst och kunde spela hockey också, men han var också aggressiv och kunde smälla på. Han var ligans bästa back, säger Wernblom till Sportbibeln.

Dela för att hylla Magnus Wernblom!

LÄS MER: Gabriel Landeskog om karriärens tuffaste fighter: Det kändes som två tegelstenar”

Här tar Magnus Wernblom ut sin drömfemma – kolla på superstjärnorna han väljer bort