Gabriel Landeskog berättar om de tuffaste NHL-slagsmål han har gått

Landeskog om de tuffaste NHL-fighterna han gått: ”Kändes som två tegelstenar”

Gabriel Landeskog backar inte när det kommer till slagsmål.
Och i NHL har han ställts mot några riktiga hårdingar.
För Sportbibeln berättar han om de tuffaste knytnävarna han mött i NHL.

Colorado må ha några tunga säsonger i ryggen. Men det är ingenting som hindrar Gabriel Landeskog från att vecka ut och vecka in visa prov på sina hockeykunskaper.

Landeskogs fighter

Men inte nog med att Gabriel Landeskog är en teknisk begåvning med klubban. Han kan även kasta handskarna med bravur. För Sportbibeln berättar Landeskog om de tuffaste fighters han har mött. Redan sekunden efter han får frågan konstaterar han att den hårdaste av alla var bjässen Shea Weber.

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Datumet var den 24 februari 2015 och Landeskog skulle få gå sin tuffaste match hittills.
– Jag satte in en tackling nere i hörnet på Roman Josi och efter det kom Weber flygandes på mig. Då var det bara att släppa handskarna och köra. Det jag kommer ihåg från fighten var att han slog jäkligt hårt, det kändes som två tegelstenar som slogs i sidan av huvudet när han fick in en träff, berättar Landeskog för Sportbibeln.

Kolla själv:

Huruvida Landeskog tog hem segern eller inte kommer han inte ihåg. Men i efterhand är han ändå rätt så stolt över att han höll jämna steg med den hårt slående kanadicken.
– När jag kollade jag på fighten i efterhand var jag imponerad att jag faktiskt stod upp så länge, säger Landeskog och skrattar.

”Stor som ett hus”

Fighten mot Shea Weber var inte den sista Gabriel Landeskog skulle gå en rond. Svensken har slagits runt tio gånger under NHL-karriären – och en av de tuffaste skulle bli mot Andrew Ladd i december 2014, några månader innan dusten med Weber.

Foto: Olle Wande/Bildbyrån

Efter en tekning bestämde sig de två för att gå en match med knytnävarna, men det skulle bli tuffare än förväntat.
– Vi bestämde oss för att gå och han var stor som ett hus, det var helt sjukt. Jag fick in några bra träffar men han gav sig aldrig, berättar Landeskog för Sportbibeln.

Trots att Ladd aldrig gav sig kan vi nog konstatera att Landeskog tog en ganska komfortabel seger ändå.

LÄS MER: Niklas Sundström om värsta motståndarna i NHL: ”Han var livsfarlig”

Dela för att hylla tuffingen Gabriel Landeskog!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/bDbFbO-I6Cm4wRBPwhPvdc7o2f9q6O8Z7iQAiU6GWGTSuOgX0cs6OXx6lA7B8Hnx?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Här ryker svenskduon ihop med varandra – och ordnar varsitt(!) Gordie Howe-hattrick

Här rivstartar svenska klubbarna säsongen: Kastar handskarna i vilt slagsmål