Här ryker svenskduon ihop med varandra – och ordnar varsitt(!) Gordie Howe-hattrick

Lias Andersson och Anton Blidh stod båda för varsitt mål och assist i AHL natten till söndag.
Men de skulle också se till att fullborda varsitt Gordie Howe-hattrick.
Det efter de slagits – mot varandra(!) 

Gordie Hows hockeykarriär är en av de främsta genom tiderna. Inte nog med att han gjorde över 1700 matcher och 1800 poäng, superstjärnan hade även över 1000 utvisningsminuter genom sin aktiva karriär.

Svenskduon rök ihop

Ur det föddes det så kallade ”Gordie Howe-hattrick”, när en spelare gör både mål och assist samt engagerar sig i ett slagsmål. Det skulle publiken i Providence, Rhode Island få se två gånger om, med två svenskar i huvudrollerna.

Lias Andersson blev nerskickad till AHL från New York Rangers och har där imponerat i säsongsinledningen med sex poäng på fem matcher. Mot Providence Bruins stod han för ett mål och en assist, men en annan svensk ville inte vara sämre.

Anton Blidh stod även han för både mål och assist, det i den tredje perioden. Men i mittakten skulle de båda se till att ordna just ett Gordie Howe-hattrick – mot varandra.

Lias Andersson. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån.

Gordie Howe-hattrick

Efter att Blidh kämpat till sig pucken mot Andersson vid sin bänk började de två gruffas med varandra. Det mynnade ut i att handskarna kastades och de båda ingick i ett slagsmål.

När domarna gått emellan ses spelarna säga någonting till varandra. Men om det är gratulationer till ett Gordie Howe-hattrick eller någonting mindre glamouröst vet vi inte.

Anton Blidh. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Både Blidh och Lias Andersson har ett förflutet i Frölunda, men den förstnämnda lämnade för spel i Nordamerika innan Lias lämnade HV71 för Göteborgs-klubben

Vem som vann slagsmålet svenskarna emellan är svårt att säga, men klart är att de båda nu definitivt har presenterat sig i Nordamerika. Vi får ändå säga grattis till ett mäktigt Gordie Howe-hattrick!

Se fighten mellan Andersson och Blidh här:

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/qnr7cV205zO3fGAJuBLbG50CTZYukXyslBu_RBodMspu8x8qdwUC4jbOswlfhfOF” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Klubbens oväntade utspel efter trejdryktena – de vill plocka in William Nylander

Här lär stora NHL-busen den svenske forwardsstjärnan att fightas

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);