KHL-klubbens oväntade inbjudan till William Nylander: "Vi vill ha honom"

Klubbens oväntade utspel efter trejdryktena – de vill plocka in William Nylander

William Nylander har fortfarande inget kontrakt med Toronto Maple Leafs.
Men lösningen för svensken kan stavas KHL.
Avangard Omsk har uttryckt intresse för att plocka in honom.

William Nylander och Toronto Maple Leafs är fortfarande inte överens om ett nytt kontrakt. Svensken har därmed inte funnits med på NHL-isen under säsongsinledningen.

Närmar sig deadline

Nylander har i stället befunnit sig på svensk mark, i Stockholm, och på egen hand hållit igång. Deadline för när han måste skriva på närmare sig med stormsteg.

170206 Maple Leafs William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Islanders och Toronto Maple Leafs den 6 februari 2017 i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87409

Om inte Toronto och  Nylander kommer överens om ett kontrakt innan den 1 december får svensken inte spela i NHL denna säsongen. I förra veckan kom dessutom uppgifter på att Toronto ska öppna för att trejda stjärnsvensken. Åtta lag, bland dessa Nashville Predators, Vancouver Canucks och New York Rangers, ska vara intresserade av att diskutera med Maple Leafs om en eventuell trejd.

I och med att han är en så kallad ”RFA” får inget annat lag i NHL diskutera kontrakt, trots att han står utan kontrakt. Men lösningen för Nylander kan nu bli Europa – och KHL.

”Vill ha Nylander”

KHL-klubben Avangard Omsk äger rättigheterna till Nylander i ligan och lagets tränare Bob Hartley hade inte tackat nej till svensken.

Foto: Bildbyrån

Det säger han enligt den ryske NHL-journalisten Igor Eronko.
Jag hade gärna sett William i mitt lag, Jag känner hans pappa. Det vore fantastiskt, säger Hartley enligt Eronko.

Hartley har en lång karriär som huvudtränare i NHL bakom sig och gör i år sin första säsong i Avangard Omsk.  Han konstaterar däremot, trots intresset, att han hoppas Nylander skriver på ett nytt kontrakt med Toronto.

Willam Nylander har gjort 61 poäng två säsonger i rad i Toronto Maple Leafs. Laget, utan svensken, har imponerat stort i säsongsinledningen och har fem segrar på sina första sex matcher.

Avangard Omsk har också fått en stark start på säsongen. Efter 18 spelade matcher ligger klubben på andraplats i den östra konferensen.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/T6vOxZ6QSD8Ae6V8t9c9C_N4Um0lw3hHJCfuFnrTD8wPDjDrefyP0ZOy2FgMNzZq” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Här är tacklingen som skakar hockey-Sverige: ”Blev helt svart”

Vancouvers besked om Elias Pettersson – efter misstänkta hjärnskakningen