Lucas Raymonds dundersuccé fortsätter – slog till med nytt mål inatt och toppar prestigefyllda poängligan

Lucas Raymond fortsätter att leverera i NHL. Inatt slog det svenska stjärnskottet till med ett nytt mål – hans sjunde för säsongen. 19-åringen fortsätter toppa poängligan för rookies.

Det finns inget stopp på Lucas Raymond. Den 19-årige göteborgaren har tagit hela NHL med storm under sin debutsäsong och snittar makalösa 0.94 poäng per match.

Och inatt närmade sig det svenska stjärnskottet drömsiffran, en poäng per match, med två nya poäng i Detroits möte mot Columbus.

Spräckte målnollan

Red Wings fick en bra start på matchen och hade en 2–0-ledning i början av den andra perioden. Och givetvis var Lucas Raymond inblandad.

Columbus försökte rensa ur egen zon men 19-åringen tog ned pucken på volley och serverade Dylan Larkin vid den bortre stolpen.

Blue Jackets hämtade sedan upp till 2–2 innan det var dags för Raymond att spräcka sin målnolla för kvällen.

Detroit Red Wings left wing Lucas Raymond celebrates his hat trick against the Chicago Blackhawks during the third period of an NHL hockey game in Chicago, Sunday, Oct. 24, 2021. (AP Photo/Nam Y. Huh)

På en passning från lagkamraten Tyler Bertuzzi slog 19-åringen till direkt och avlossade ett rappt skott, otagbart för Columbus-målvakten.

Målet var Lucas Raymonds sjunde för säsongen och svensken passerar San José-svensken Jonathan Dahlén i toppen av den svenska skytteligan för rookies, och flest i hela NHL:s rookeliga.

Columbus-svensk med två assist

Men det räckte inte för Detroit som till sist förlorade matchen med 5–3.

Zach Werenski sköt in viktiga 4–3 för Columbus med lite drygt 1:20 kvar att spela, sedan satte Alexandre Texier spiken i kistan när Detroit plockat ut målvakten.

Den svenska Columbus-spelaren Gustav Nyquist spelade fram till två av Blue Jackets mål.

– Vi lyckades inte behålla foten på gaspedalen efter att vi tagit ledningen. Ligan är för jämn för att man bara ska kunna spela halva matchen. Vi måste hålla i spelet i 60 minuter, säger Dylan Larkin till NHL efter matchen.

Förlusten var Red Wings sjunde för säsongen och ligger på en fjärdeplats i Atlantic Division, fem poäng upp till Florida Panthers som toppar divisionen.