Loui Erikssons ärliga ord efter flytten till Frölunda – så nära var han att gå till SHL-rivalen: ”Skrämde dem”

Loui Erikssons ärliga ord efter flytten till Frölunda – så nära var han att gå till SHL-rivalen: ”Skrämde dem”

Efter mycket om och men är Loui Eriksson klar för Frölunda.
Nu avslöjar han hur nära det faktiskt var att han skrev på för en SHL-rival.
– Vi pratade, vi hade en dialog, säger han till RakaPuckar.com. 

Loui Eriksson har en meritlista som få aktiva, svenska hockeyspelare kan matcha. De senaste åren har dock varit tyngre, och i våras lämnade han NHL – och direkt tog snacket om en flytt till Frölunda fart. I somras intensifierades uppgifterna om intresset, men till slut valde Frölunda att nobba forwarden.

”Skulle skrämt dem tidigare”

Det fanns inte plats i truppen, och Loui Eriksson fick vänta med att skriva på för någon klubb. Han har inte varit på is sedan i april, men i veckan kom beskedet att återkomsten är klar. När Frölunda släppte forwarden Radan Lenc till ligakonkurrenten HV71 så öppnade en plats upp sig i truppen, och nu är han på plats i Göteborg och har tränat med laget. 

221110 Loui Eriksson under en träning med Frölunda den 10 november 2022 i Göteborg . Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Men det var långt ifrån självklart att det blev just så. Frölunda menar att det inte var självklart att det skulle bli Loui Eriksson när man släppte Lenc till HV71, och Loui Eriksson har under hösten själv ryktats till just HV71. Han menar att han skulle satt press på Frölunda tidigare, för det var efter de uppgifterna som en signatur väl föll på plats.

– Ja … haha, jag skulle kanske ha skrämt upp dem tidigare, säger han till Rakapuckar.com.

LÄS MER: Mika Zibanejads enorma succé när han nådde mäktiga milstolpen i NHL – blev hjälte för Rangers

Så nära var han rivalen

Loui Eriksson menar samtidigt att intresset från HV71 var på riktigt, och att det fanns samtal mellan de båda. Han är dock tydlig med att han alltid velat till Frölunda.

– Vi pratade, vi hade en dialog, men … jag tror innerst inne att … det kändes lite ”meckigt” att ta sig dit, säger han.

221110 Loui Eriksson poserar för ett porträtt efter en träning med Frölunda den 10 november 2022 i Göteborg . Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Loui Eriksson är dock ärlig med att nobben i somras, då Frölunda valde att inte skriva kontrakt med forwarden, tog hårt.

– Självklart var jag besviken, det var lite tufft så. Det ultimata hade varit att komma hit och vara med under sommaren.

Loui Eriksson har 1 050 spelade matcher i NHL, där han totalt svarade för 613 poäng. På meritlistan finns även VM-guld och SM-guld med Frölunda.

LÄS MER: Henrik Lundqvist avslöjar okända beslutet för familjen – berättar nu sanningen: ”Ett aktivt val för deras skull”