Henrik Lundqvist avslöjar okända beslutet för familjen – berättar nu sanningen: ”Ett aktivt val för deras skull”

Henrik Lundqvist tvingades under förra året avsluta sin karriär till följd av en hjärtoperation.
Under målvaktens långa och framgångsrika karriär har frun Therese Andersson hela tiden funnits med vid hans sida – om än i en inte lika framträdande roll.
Nu avslöjar Lundqvist varför.

Henrik Lundqvist, 40, har gjort 15 säsonger i New York Rangers där han uppnådde legendstatus. Efter en hjärtoperation ifjol tvingades målvakten dock lägga plockhandsken på hyllan – något som fick klubben att pensionera Lundqvist tröjnummer 30.

1998, när Lundqvist spelade i Frölunda, träffade han sin fru Therese Andersson som sedan dess funnits med och varit en stöttepelare för ”Lunkan” genom hans karriär. Paret har även två barn tillsammans, Charlise och Juli.

LÄS MER: Frida Karlssons vågade ord till Bianca Ingrosso – som får alla att skratta hejdlöst: ”Inte som Bianca…”

Avslöjar beslutet

Familjemedlemmarna har dock inte haft en lika framträdande roll och har allt som oftast hållit sig i bakgrunden.

Artiklen fortsätter efter bilden.

Henrik Lundqvist, hockey
150630 Ishockeyspelaren Henrik Lundqvist med sin fru Therese Andersson sitter på hedersläktaren vid centercourt i första omgången under tennisturneringen Wimbledon den 30 juni 2015 i London. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87032

I den nya SVT-dokumentären ”Henrik Lundqvist – en hockeysaga” avslöjar Lundqvist nu anledningen bakom.
– Det är aktivt valt för barnens och hennes skull, att det är skönt när vi är ute när folk inte vet vilka de är. Hon känner sig bekväm i den rollen, säger Lundqvist i dokumentären.

”Har inget val”

Att det är problematiskt att kombinera ett proffsliv i den absoluta världstoppen med familjelivet är något som Lundqvist är öppen med, och han menar också att man tvingas offra vissa saker.
– Det är en stor del du offrar där, du lägger tid på hockeyn och resorna och förberedelser i stället för familj. Du har inget val, det är så det är. Jag tror det är viktigt att de känner också att man är närvarande, det lilla det blir under vintern, säger han.

LÄS MER: Familjen Salmings fina hyllning till svenska vården – efter nya beskedet om Börje: ”De är fantastiska”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Lundqvist, hockey
211221 Henrik Lundqvist under en pressträff med GoCo Activ den 21 december 2021 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0234

På meritlistan hos målvaktsikonen finns, förutom två VM-silver och ett VM-silver, två SM-guld, ett VM-guld samt det för många klassiska OS-guldet från Turin 2006. År 2012 blev Lundqvist dessutom vald till NHL:s bäste målvakt, och ingen annan målvakt har spelat fler matcher eller hållit fler nollor än vad Henrik Lundqvist gjort i New York Rangers.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!