Mika Zibanejads enorma succé när han nådde mäktiga milstolpen i NHL – blev hjälte för Rangers

700 matcher.
Då firade Mika Zibanejad – med dubbla mål.
Svensken var en av målskyttarna i en galen tredjeperiod när Rangers vann mot Detroit.

Mika Zibanejad har fått en grym start på säsongen och han har faktiskt inte lämnat en match poänglös sedan den 29 oktober. Totalt är det sju raka matcher med poäng, detta trots att hans New York Rangers kanske inte varit så bra som många hade trott och hoppats på.

Klev fram för Rangers

Zibanejad har däremot cementerat sin plats som en av hela ligans bästa spelare, och efter nattens tillställning mot Detroit Red Wings står svensken noterad för hela 18 poäng på 15 matcher. Av dessa är nio mål, och skulle Zibanejad fortsätta i denna takt genom hela NHL-säsongen så talar mycket för att han kommer slå Håkan Loobs mäktiga svenskrekord i NHL, med 50 gjorda mål under en och samma säsong.

New York Rangers center Mika Zibanejad, right, celebrates after scoring against the Detroit Red Wings on an assist from defenseman Adam Fox (23) during the first period of an NHL hockey game Thursday, Nov. 10, 2022, in Detroit. (AP Photo/Duane Burleson)

Zibanejad nätade när Rangers mötte Detroit för bara fem dagar sedan, och när lagen möttes igen så skulle Zibanejad spela en än större roll. Svensken firade dessutom sin 700:e match i ligan, och på plats inför matchen var svenskens pappa, som fick äran att läsa upp laguppställningen i Rangers omklädningsrum. 700 matcher är en mäktig milstolpe – och Zibanejad firade genom att spela drömhockey. Zibanejad gjorde matchens första mål i slutet av den första perioden, men Red Wings hann kvittera.

Mäktiga siffrorna

I den andra perioden gjorde Lucas Raymond 2-1 till Detroit, men Chris Kreider kvitterade och 2-2 var ställningen hela vägen till att sex minuter stod på klockan i den tredje perioden. Då svarade Rangers för ett galet målfyrverkeri. Mika Zibanejad var en av målskyttarna i perioden, då han gjorde sitt andra mål för matchen, men totalt gjorde Rangers hela sex(!) mål i den tredje perioden, och man vann matchen med hela 8-2.

New York Rangers center Mika Zibanejad, right, celebrates after his goal as Arizona Coyotes defenseman Josh Brown (3) skates away during the third period of an NHL hockey game at Mullett Arena in Tempe, Ariz., Sunday, Oct. 30, 2022. (AP Photo/Ross D. Franklin)

Vinsten betyder att Rangers tar sig tillbaka upp på slutspelsplats, och för Mika Zibanejad var det som sagt en dag att fira. 700 matcher är alltid speciellt, och än mäktigare är att Zibanejad under dessa matcher svarat för hela 533 poäng. Ett mäktigt poängsnitt, som med tanke på hur han spelar just nu; bara kommer att bli ännu bättre.