Linus Ullmark storspelade i natt och bröt Florida Panthers fina hemmasvit

Florida hade spelat sex hemmamatcher i rad utan förlust. Men sviten bröts när Boston och svenske målvakten Linus Ullmark kom på besök till Sunrise i Fort Lauderdale.

Ullmark var i högform och tog 27 skott när serieledarna Boston slog Florida med 3–1 i NHL-ishockeyn natten mot torsdagen.

Även Floridas spelare var imponerade av Linus Ullmarks insats.
– Han är en bra och stor målvakt som gillar att spela pucken. Uppenbarligen har vi lyckats överlista honom förut och det kommer vi att göra igen någon dag, sade Floridabacken Aaron Ekblad efter förlusten.

Under först perioden var Ullmark extra het och räddade samtliga 15 skott som sköts mot Bostonmålet. I slutet av första perioden gav Charlie Coyle Boston ledningen, assisterad av svenske Hampus Lindholm och Danton Heinen.

Den som till slut fick hål på Ullmark var Floridas finländare Anton Lundell som kvitterade till 1–1 i andra periodens elfte minut. Men Boston gjorde två mål till i perioden och behöll avståndet matchen ut med Ullmark som vägg längst bak.

Florida spelade åter utan sin kapten Aleksander Barkov som missade sin andra match i rad på grund av en knäskada.

Boston har hittills efter 18 matcher spelat till sig 31 av totalt 36 möjliga poäng och är med det just nu NHL:s bästa lag. Men topplaceringen till trots så har de ett färre poäng än efter lika många matcher förra säsongen.