”Lill-Fimpen” hjälte för NHL-krislaget i natt – bröt mardrömssviten med avgörande målet

Tolfte gången gillt. Då blev det till slut en seger för San Jose i NHL. Philadelphia besegrades 2–1 på hemmais och en svensk stod för avgörandet.

San Jose har haft en minst sagt usel inledning på säsongen. Inför mötet med Philadelphia hade laget bara mäktat med en poäng på de elva första omgångarna. Förlustsviten var den tangerat tredje värsta i NHL-historien, i paritet med hur dåligt det gick för klubben under säsongen 1992–1993.

Men i mötet med Philadelphia fick hemmafansen till slut äntligen jubla över en seger. San Jose tog ledningen i den första perioden genom Anthony Duclair innan William Eklund kunde öka på till matchavgörande 2–0 i den andra.

Philadelphia reducerade raskt därpå men fler mål blev det inte. Stor matchhjälte för San Jose blev målvakten Mackenzie Blackwood som blockade 38 av Philadelphias avslut.

Seger för Rangers

I mötet mellan New York Rangers och Detroit passade Rangers Gustafsson till de två första målen och Zibanejad till det tredje. Rangers hann göra hela fem mål innan Detroit började vakna till, med tre reduceringsmål inom sex minuter i tredje perioden.

William Eklund, NHL
San Jose Sharks center William Eklund (72) celebrates with teammates after scoring against the Philadelphia Flyers during the second period of an NHL hockey game Tuesday, Nov. 7, 2023, in San Jose, Calif. (AP Photo/Godofredo A. Vásquez) SJA111

Men sedan blev det inte mer och Gustafsson, som kom till New York i somras som fri agent och skrev på för ett år, har hittills hunnit med åtta poäng på tolv spelade matcher. Gustafsson listas som en av tre framstående spelare i matchen av ligans hemsida nhl.com.

Eriksson Ek assist

Minnesotas center Joel Eriksson Ek passade efter bara 19 sekunder fram Pat Maroon till ledningsmålet, det snabbaste hittills i NHL denna säsong, mot New York Islanders.
– ”Ekky” gjorde en makalös passning och så satt den där bak i nätet. Det är så vi ska spela, säger Maroon efter matchen till ligans hemsida.

Eriksson Ek satte sedan själv segermålet för sitt lag när New York Islanders, trots hemmaplan, fick se sig besegrade med 4–2. Eriksson Ek fick också han plats bland matchens tre bästa spelare.