Leksands stjärnvärvning klar – svenske OS-backen presenterad: ”Hög internationell klass”

.

Leksand rustar rejält inför SHL-återkomsten.
Efter värvningen av Johan Fransson presenterar nu klubben nästa stjärnnamn.
OS-backen Jonas Ahnelöv, med 66 a-landskamper på meritlistan, är klar.

Leksand vill visa att man är i SHL för att stanna. Klubben har kopplats ihop med spelare som Eddie Läck, Patrik Lundh och Patrick Zackrisson. I dagarna presenterades stjärnbacken Johan Fransson – och nu har nykomlingen gjort klart med ännu ett tungt namn.

Ahnelöv klar för Leksand

Efter ihärdiga rykten står det nu klart att Jonas Ahnelöv väljer spel i Leksand. På onsdagen presenterades OS-backen för nykomlingen.
– Först och främst ska det bli kul att få komma upp till Leksand och spela. Det är en anrik och stor klubb med supportrar överallt så det ska bli riktigt kul, säger han till klubbens hemsida.

Jonas Ahnelöv, SHL
FOTO: Bildbyrån

Det är ingen tvekan om att Ahnelöv ser fram emot att dra på sig Leksandströjan.
– Jag skulle vilja säga att jag är en tvåvägsback med största styrkan i defensiven, men jag följer gärna med i anfallen när tillfälle bjuds. Jag hoppas kunna bidra en del med min rutin i vinter, och det ska bli riktigt kul!

”Hög internationell klass”

Leksands sportchef Thomas Johansson är mycket nöjd med det senaste tillskottet.
– Jag är glad att Jonas vill hoppa på resan med oss i Leksands IF. Vi får in en back som håller hög internationell klass och som har stor rutin från såväl landslagsspel i såväl VM som OS samt spel i KHL och SHL, säger Johansson till klubbens hemsida.

180206 Jonas Ahnelöv under en träning med Sveriges ishockeylandslag inför OS 2018 den 6 februari 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Den 32-årige backen kommer närmast från spel i Rögle, där han inte fick nytt kontrakt. Nu väntar alltså spel i Leksand, som blir hans fjärde SHL-klubb i karriären. Ahnelöv har även spelat SHL-hockey i Modo och Frölunda.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER:Här hyllas ”Pudding” i Globen – inför sitt sista mästerskap med Tre Kronor