Leksands storsatsning: Vill värva Tre Kronor-meriterade trion

.

 

Senaste SHL-sejouren blev bara ettårig för Leksand.
Det vill man ändra på nu – genom att bygga ett riktigt slagkraftigt lag.
Nu uppges inte mindre än tre spelare med meriter från svenska landslaget finnas på önskelistan. 

Leksands IF är tillbaka i SHL och nu pågår arbetet för att bygga ett lag som kan etablera sig i högsta serien. I går blev Gunnar Persson klar som assisterande tränare samtidigt pekades backen Jonas Ahnelöv ut som en tänkbar förstärkning.

Bekräftar intresse för stjärnduon

Nu bekräftar sportchefen Thomas Johansson för Hockeypuls att Leksand är intresserade av den Tre Kronor-meriterade duon Patrick Zackrisson och Patrik Lundh.
– Jag har hört mig för om Patrik Zackrisson och Patrik ”Peppe” Lundh om de vill vara kvar i sina respektive klubbar. Allt handlar inte om pengar där utan deras familjer trivs bra där de är så det måste funka om det ska kunna bli aktuellt, säger han till sajten.

Lundh sitter på ett utgående kontrakt med den kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star, men har ett långt förflutet i SHL och vunnit SM-guld två gånger.

Zackrisson har avtal med Dynamo Moskva över nästa säsong, men kan vara aktuell att lämna på grund av bristande speltid. Han har tidigare spelat i klubbar som Skellefteå och Linköping.

170209 Sveriges Patrik Lundh på väg in för isvärmning innan en ishockeymatch i Sweden Hockey Games mellan Tjeckien och Sverige den 9 februari 2017 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Även Färjestad-backen på ingång?

En annan spelare som uppges intressera Leksand är Sebastian Erixon, som inte kommit överens med Färjestad om ett nytt kontrakt. Enligt Hockeynews.se har Leksand gett sig in i dragkampen om backen, som också är aktuell för spel i Finland.

Själv är han fåordig inför uppgifterna.
– Jaha, jag har som sagt inte pratat med agenten på flera veckor. Jag har även sagt till honom att det är inget under slutspelet utan fokus här och nu, sa han till Hockeynews.se.

Leksands lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Axel Brage

Backar:
August Berg
Calle Själin
Lucas Nordsäter
Filip Johansson
Daniel Gunnarsson
Mattias Karlson
Mattias Göransson

Forwards:
Jon Knuts
Oskar Lang
Tobias Forsberg
Mattias Ritola
Thomas Valkvae-Olsen
Linus Persson
David Rundqvist
Martin Karlsson
Sebastian Wännström
Daniel Olsson Trkulja
Fredrik Forsberg

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);