Officiellt: Han blir ny tränare i Leksand

.

Leksand förstärker tränarstaben inför återkomsten till SHL. 
I dag presenterades Gunnar Persson som ny backtränare.
– Det ska bli väldigt roligt att få jobba i Leksand, säger han till hemsidan

Duon Roger Melin, 62, och Gunnar Persson, 60, ledde Brynäs till SM-guld 1999. Nu får de chansen att återupprepa succén – i Leksand.

160103 Rögles huvudtränare Gunnar Persson under Rögles j20-lags ishockeyträning den 1 januari i Ängelholm.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Gunnar Persson till Leksand

Nu meddelar Leksand via sin officiella hemsida att Gunnar Persson tar över som backansvarig och assisterande tränare till Roger Melin. 60-åringen kommer närmast från ett huvudtränaruppdrag i Borås HC.

– Det ska bli väldigt roligt att få jobba i Leksands IF. Leksand är ju nästgårds då jag är uppvuxen i Gävle och det har varit många roliga matcher och bataljer genom åren mot just Leksand både på junior- och seniornivå, säger han till klubbens hemsida.

”Samma ledarskap som Roger”

Gunnar Persson har tidigare varit tränare i bland annat Rögle och AIK. Nu väntar ett nytt uppdrag med gamle parhästen Roger Melin och Leksand GM, Thomas Johansson, tycker att klubben har prickat helt rätt.

– Viktigt i rekryteringen av Gunnar har varit att vi får in en person med stor hockeykunskap som vill utveckla spelare och Leksands spelfilosofi. Dessutom har vi sökt en person med ett lugn och som står för samma ledarskap som Roger, säger Johansson till klubbens hemsida.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!