Leksands-profilen slår nu tillbaka – efter rivaltränarens stora utspel: ”Patetiskt av honom”

Joakim Fagervall anklagade Johan Fransson för att ha filmat.
Nu slår Leksands-profilen tillbaka.
– Patetiskt uttalande, säger Fransson till Hockeypuls.

Är det lite av ett ordbråk som blossat upp i SHL, mellan Leksand-profilen Johan Fransson och Malmö Redhawks-tränaren Joakim Fagervall? Det var i lördags när de båda lagen möttes som Leksand avgjorde i ett powerplay med cirka minuten kvar av matchen.

Slår nu tillbaka

Målet som betydde 1-0, vilket blev slutresultatet, föranleddes alltså av en utvisning på Emil Sylvegård, som åkte ut efter en hakning på Johan Fransson. Men efter matchen kom stark kritik från Redhawks-tränaren Fagervall om att Fransson filmade till sig utvisningen som blev matchavgörande.

Sveriges Johan Fransson under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 11 december 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Nu svarar Fransson på anklagelserna, och menar det absolut inte rörde sig om någon filmning.

– Jag hörde något om det där och det enda jag har att säga om det är att det är ett patetiskt uttalande från Fagervall, säger Fransson i en intervju med Hockeypuls

”Avskyr filmningar”

Fransson själv menar att han föraktar filmningar inom ishockeyn.

– Självklart känns det inte bra. Jag avskyr filmningar och det hör inte hemma i sporten. Jag har inte, och kommer aldrig, att filma. Som veteran vet jag bättre än så, säger han.

201201 Leksands Johan Fransson under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Leksand den 1 december 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Fransson är dessutom fast beslutsam om att utvisningen var korrekt dömd.

– Jag försökte finta bort honom och hans klubba fastnade runt mig. Det var en solklar utvisning och inget att snacka om. 

I och med vinsten i lördags tog sig Leksand upp på en sjätteplats i SHL-tabellen, med 46 inspelade poäng på 30 matcher. Malmö Redhawks ligger, med 31 spelade matcher, på en tiondeplats, men har nu, efter ett coronautbrott inom truppen, pausat sin verksamhet.

LÄS MER: Profilens stora utspel – vill nu stänga ner hela SHL: ”Folk dör och vi ska kriga för att hålla igång hockeyn?”

Få våra nyhetsbrev!