Leksands mardrömsbesked: Går miste om NHL-stjärnan – är nu presenterad av annan europeisk klubb

Michael Raffl är klar för en återkomst i Europa.
Men det blir inte i Leksand – som ville värva hem forwarden.
I stället har stjärnan skrivit på för en annan europeisk klubb.

Tidigare i somras berättade Leksands sportchef, Thomas Johansson, att de ville värva hem NHL-stjärnan Michael Raffl. Forwarden har ett förflutet i klubben, och blev enormt älskvärd bland Leksand-fansen.

Blev en publikfavorit

Österrikaren var nämligen med och spelade upp Leksand till SHL säsongen 2012/13. Han var en av lagets bästa spelare med 52 poäng på 59 matcher, men följde inte med Dala-klubben upp i Sveriges högsta serie.

211023 Leksands tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Växjö den 23 oktober 2021 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

I stället fortsatte Michael Raffl karriären i Philadelphia och NHL där han blev kvar till våren tidigare i år. När hans avtal löpte ut stod det klart att forwarden ville återvända till Europa – och Leksand var snabbt med att avisera sitt intresse.

Nu står det däremot klart att Raffl, med över 500 NHL-matcher på meritlistan, inte återvänder till Dalarna.

Klar för ny klubb

I stället har han skrivit på ett tvåårsavtal med det schweiziska laget Lausanne.

– Michael har visat sitt värde som ledare i NHL och i det österrikiska landslaget. Han är en mångsidig spelare som kan spela både som center och som ytterforward. Vi ser framemot att ha honom i vår organisation de två kommande säsongerna, säger tränaren John Fust till klubbens hemsida.

140112 Michael Raffl under en träning med NHL-laget Philadelphia Flyers den 12 januari 2014 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det betyder att Michael Raffl nu blir lagkamrat med SHL-profilen Robin Kovacs, som lämnade Örebro tidigare i år.

LÄS MER: Juniorkronornas lagkaptens drömlika besked – det talar för att Sverige vinner guld: ”Kommer bära långt”