Juniorkronornas lagkaptens drömlika besked – det talar för att Sverige vinner guld: "Kommer bära långt"

Juniorkronornas lagkaptens drömlika besked – det talar för att Sverige vinner guld: ”Kommer bära långt”

Nästa vecka startar JVM.
Då ska lagkaptenen Emil Andrae leda leda Sverige till ett guld.
– Det kommer bära långt, säger han.

Coronaviruset letade sig in i förra vinterns JVM och hela turneringen ställdes in över en natt. Beskedet slog ned som en bomb, och samtliga lag blev hemskickade från Kanada.

Det talar för Sverige

Under våren kom beskedet att mästerskapet kommer att äga rum på nytt, och mitt under sommaren. Nu är det knappt en vecka kvar tills turneringen drar igång, och juniorkronornas lagkapten Emil Andrae är laddad till tänderna – och ska leda Sverige till guld.

211226 Emil Andrae of Sweden talks to one of the referees after the 3-4 goal during the 2022 IIHF World Junior Championship game between Russia and Sweden on December 26, 2021 in Red Deer. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

– Det är en jäkligt rolig turnering. Vi har en bra grund på bra grabbar, får vi till det ordentligt och blir sammansvetsade på de dagarna vi har innan och under turneringen så kommer det nog bära långt, säger han till SVT Sport.

Emil Andrae var också lagkapten inför vinterns turnering – och tidigare i veckan blev det klart att 20-åringen får förtroendet på nytt.

”Vill vara en ledartyp”

– Jag vill vara en ledartyp och bidra både på och utanför isen. På isen vill jag bidra med mitt passningsspel och mitt snabba spel bakifrån och försöka driva spelet och ta ansvar med pucken, det är väl det jag är bäst på, säger han.

211226 Emil Andrae of Sweden celebrates after scoring the 0-3 goal during the 2022 IIHF World Junior Championship game between Russia and Sweden on December 26, 2021 in Red Deer. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Junior-VM har nedsläpp på tisdag nästa vecka. Sverige premiärspelar på onsdagen, och möter Schweiz i den första matchen.

LÄS MER: JVM 2022 hockey: TV-tider, spelschema och resultat