Leksands helt oväntade genidrag – så ska man locka poängkungen kvar i klubben: ”Blir svårt att lämna…”

Han toppar SHL:s poängliga.
Nu vill Leksand locka kvar Marek Hrivik – med hjälp av miljonären Per Olof Ejendal.
– Jag ska vara ärlig och säga att det blir svårt att lämna Leksand nu, säger Hrivik.

Leksand har haft ett par riktigt tunga år, och förra året kom man faktiskt i den absoluta botten av SHL. Inför året gjorde man dock flera meriterade värvningar, och förhoppningarna var höga inför den nya säsongen. Och snacka om braksuccé.

Otroliga succén

Under den nya tränaren Björn Hellkvist så gör laget sin bästa säsong på många, många år, och med få matcher kvar av grundserien så ligger man på en fantastisk tredjeplats i tabellen. Mycket av det kan man tacka sin succékedja för. Tillsammans har Marek Hrivik, Patrik Cehlarik och Carter Camper fullständigt vräkt ni poäng, och de ligger etta, elva och femma i poängligan.

210225 Leksands Marek Hrivik deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 25 februari 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Just Hrivik gjorde enorm succé även förra säsongen, och ryktades bort under sommaren och hösten. Han blev dock kvar, och har i år växt ännu mer och toppar som sagt poängligan med sina 51(!) poäng på 44 spelade matcher. Nu gör Leksand allt för att behålla honom även till nästa säsong.

Lockar med lyxhus

Enligt Aftonbladet så planerar Leksand att erbjuda slovaken en högre lön till kommande säsong, men man gör även ett oväntat försök i form av ett lyxboende. Det är miljonären Per Olof Ejendal, som hjälpt Leksand med mängder av värvningar de senaste säsongerna, som nu bygger två lyxhus i Leksand, med utsikt över Siljan. Nu hoppas man att ett av husen skräddarsys för Hrivik, så att han kan bo där nästa säsong.

– Marek får gärna bo där. Han har gjort en bra säsong och får gärna flytta in i ett av husen, säger Ejendal till Aftonbladet.

210320 Leksands Marek Hrivik under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Luleå den 20 mars 2021 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Hrivik ska den här säsongen ha en nettolön på över 2,5 miljon kronor, och nästa år så vill klubben alltså höja den ytterligare för att behålla sin stora stjärna.

– Jag tar framtiden efter säsongen. Inget är klart och helt ärligt så tänker jag inte på nästa säsong. Men jag ska vara ärlig och säga att det blir svårt att lämna Leksand nu med den kärlek som fansen ger mig. Det spelar in, säger han själv.

LÄS MER: Spännande uppgifter: Leksandbacken jagas av SHL-rivalen: ”Alltid intressant för oss”

Få våra nyhetsbrev!