Leksand nära överenskommelse med NHL-klubben – kan behålla stjärnan: ”Jag har höga förhoppningar”

Emil Heineman kan stanna i Leksand nästa säsong.
Tar han ingen plats i Montreal Candiens återvänder han sannolikt till Dalarna.
– Jag har höga förhoppningar, säger sportchefen Thomas Johansson.

Forwarden blev draftad redan för två säsonger sedan av Florida. Men efter en mindre transferkarusell i våras stod det klart att Heineman blivit trejdad till den klassiska organisation Montreal.

Stora genombrottet

20-åringen stod för sin bästa säsong förra tävlingsåret och stod noterad för 16 poäng, 11+5, på 36 matcher. Efter den succéfyllda säsongen ska Emil Heineman åka över till Nordamerika i början av september och försöka ta en plats i Montreals lag kommande säsong.

220205 Leksands Emil Heineman jubel efter 3-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Linköping den 5 februari 2022 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Forwarden, som för tillfället tränar med Leksand, kan däremot återvända dala-klubben. Skulle Montreal inte anse honom redo för NHL-spel finns det stora chanser att han återvänder till Leksand.

– Den stora förhoppningen har vi kring Emil. Han åker över på rookie camp och ordinarie träningsläger, men det finns i grunden ett NHL-avtal som har en ”return policy” om han inte tar en plats i Montreal. Jag har höga förhoppningar att vi får ha Emil i Leksand ytterligare en säsong, säger Thomas Johansson till Expressen.

Spelar med Leksand

Emil Heineman kommer även att spela träningsmatcher med Leksand under augusti. Redan under tisdagskvällen kommer han att ta plats i laget som tar sig an Mora i derbyt.

– Vi har fått ok från Montreal att han kan spela matcher med oss. Han åker över runt 11 september, så han hinner spela nästan alla våra träningsmatcher, säger Johansson.

220317 Leksands Emil Heineman under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 17 mars 2022 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Sportchefen berättar vidare att det är mer sannolikt att Emil Heineman återvänder till Leksand, snarare än spel i AHL, om han inte tar en plats i Montreal.

LÄS MER: När Mats Sundin ställde in siktet och fick taket att lyfta – firade 500:e NHL-målet i karriären med jättekanon