När Mats Sundin ställde in siktet och fick taket att lyfta – firade 500:e NHL-målet i karriären med jättekanon

Mats Sundin var en målgörare av rang.
När Toronto-legendaren stod för NHL-mål nummer 500 gjorde han det med dunder och brak – och det kan verkligen vara bland det värsta vi sett.

Det finns nog inte några som säger annat än att Mats Sundin är en av Sveriges största genom alla tider. Han var länge den enda svensk som gått etta i draften, och han kom sedan att få kultstatus i klassiska Toronto Maple Leafs.

Blev historisk

Det är tiden i Toronto som folk mest förknippar honom med. Men det var av Quebec Nordiques han blev draftad, och där spelade han i fyra säsonger innan han bytte organisation till Maple Leafs.

Foto: Twitter

Där blev Mats Sundin en av klubbens allra största under sina 13 säsonger i Toronto. Svensken var lagkapten i majoriteten av alla sina säsonger, och firade stora framgångar i hockeytokiga staden.

Och han blev också ordentligt firad. Särskilt när han smällde dit sitt 500:e NHL-mål i karriären. Det var hans match 1162 i ordningen, och Toronto Maple Leafs mötte Calgary Flames.

Slog till med jättekanon

Det stod 4–4 efter ordinarie tid och matchen gick till förlängning. Då visade Mats Sundin varför han är en så stor och uppskattad spelare i Toronto. Svensken klev fram och slog till med det fräckaste, och hårdaste(?), skottet någonsin som fick taket att lyfta.

Inte nog med att det var Mats Sundins 500:e mål i karriären. Det var också hans tredje för matchen, och efteråt blev han prisad som matchens lirare.

Foto: Twitter

Vad tycker du om Mats Sundins jättekanon?

LÄS MER: Uppgifter: Två nya SHL-klubbar utmanar om Jonathan Dahlén – uppges ha erbjudit stjärnan superkontrakt