Leksand kan värva NHL-stjärna – öppnar för att ta tillbaka klassforwarden till Sverige: ”Ett namn för oss”

Leksand är på jakt efter förstärkningar i vinter.
Då kan klubben vända blickarna mot Nordamerika och ta tillbaka en publikfavorit till Tegera Arena.
– Ett namn för oss, säger Thomas Johansson.

Leksands IF har drabbats av flera tunga avbräck under säsongen. Det är framför allt på backsidan det har krisat, och klubben har tidigare öppnat för att man är ute på marknaden och letar ersättare.

Öppnar för drömnamn

Men det är inte bara förstärkningar längst bak som Dalaklubben letar efter. Men skulle en intressant och passande forward bli tillgänglig är man redo att hugga.

Hittills har det dock sett tunt ut på spelarmarknaden gällande backar. Men vi fortsätter jobba för att hitta en back, och även en riktigt bra forward. När vi kan landa nåt återstår att se, säger sportchefen Thomas Johansson till DT.

211214 Fans of Leksand during the CHL game between Frölunda and Leksand on December 14, 2021 in Göteborg . Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Ibland dyker det upp namn som är lite för bra för att tacka nej till. Ett sådant är Pierre-Edouard Bellemare, som har haft en svag säsongsinledning borta i Nordamerika och Tampa Bay.

– Nej, jag kan väl inte säga nånting egentligen. Vi får se lite. Men jag kan inte säga att han står runt hörnet och väntar direkt, säger Johansson.

”Ett namn för oss”

Bellemare spelade tre säsonger i Leksand under klubbens tid i hockeyallsvenskan i slutet av 00-talet. Och sportchefen öppnar för att ta tillbaka 36-åringen till Dalarna.

– Han skulle kunna vara ett namn för oss, absolut. Sen om han kommer hem så kanske han vill ha tre-fyra år på kontraktet som man i så fall också måste ta hänsyn till, säger han.

090330 Ishockey, kvalserien, Leksand: Mikael Karlberg och Pierre-Edouard Bellemare, Leksand, jubel. © Bildbyrån

Fransmannen blev enormt populär bland Leksand-supportrarna, men lämnade klubben 2010 för spel i gamla Elitserien och Skellefteå. Men hans fru är från Borlänge, vilket kan vara en avgörande faktor att få tillbaka Bellemare.

– Självklart kan Bellemare vara ett namn för oss, definitivt. Han har ju spelat för Leksand förut, säger Johansson.

LÄS MER: Jörgen Jönssons tydliga besked till Färjestad – legendaren öppnar för en återkomst: ”Vi har kontakt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!