Jörgen Jönssons tydliga besked till Färjestad – legendaren öppnar för en återkomst: ”Vi har kontakt”

Jörgen Jönsson bekräftar att han vill träna Färjestads BK i framtiden.
Den nya sportchefen Rickard Wallin berättar att klubben har en dialog med legendaren.
– Vi har kontakt, säger han.

Det är inte många som har högre status i Färjestads BK än vad Jörgen Jönsson har. Legendaren spelade 13 säsonger i klubben och ordnade hela fem SM-guld till Karlstad, flera av dem som lagkapten.

Flörtar med Färjestad

Den poängstarke centern var extremt populär bland Färjestad-supportrarna fram tills han la skridskorna på hyllan efter säsongen 2008/09. Sedan dess har 49-åringen satsat vidare inom hockeyn som både sportchef och tränare.

Jörgen Jönsson har fem säsonger i bagaget som assisterande tränare i SHL, men lämnade Sverige i våras för fortsätta sin utveckling i den schweiziske ligan.

Han har varit tydlig med att han en dag skulle vilja testa på arbetet som huvudtränare, och legendaren öppnar nu upp för att träna Färjestad när han i framtiden ska ta på sig en större mantel.

– Jag vill jättegärna testa mina färdigheter som ansvarig i ett lag.  Jag hoppas att det sker så snart som möjligt. Jag tycker att jag är redo, säger han till SportExpressen och fortsätter:

– Det hade varit kul med ett lag jag har anknytning till. Min moderklubb Rögle eller Färjestad där jag spelade hela min vuxna karriär. Växjö hade jag en härlig relation till, någon av dem skulle jag inte tacka nej till.

Bekräftar kontakt

Färjestads nya sportchef Rickard Wallin bekräftar att klubben för en dialog med Jörgen Jönsson.

– Jag pratade med Jörgen efter att jag tillträdde, det ingår i arbetsuppgiften, att hålla kontakt med folk som varit i och runt föreningen. Det är en spännande person, säger han.

Foto: Bildbyrån

Färjestad har varit ett av SHL:s stora krislag den här säsongen. Klubben storsatsade och plockade hem flera meriterande namn utan att fått det att stämma på isen. Men efter Wallins tillträde har Karlstad-laget fått ett mindre lyft, och placerar sig på en niondeplats i serien.

LÄS MER: Helsköna klippet på Bäckis och Ovetjkin som alla hyllar – briljerar efter sköna comebacken: ”Älskar det här”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!