Leksand kan dumpa storstjärnan – avslöjar nu allvarliga oron: ”Jag skulle ljuga om jag inte…”

Han har varit en av Leksands stora stjärnor.
Men nu fasar Carter Camper för sin framtid i klubben.
– Jag skulle ljuga om jag inte svarade ja på det, säger 34-åringen till Sportbladet.

Leksand faller djupt i SHL-tabellen och är efter 33 spelade omgångar bara på en 10:e plats inför vårens slutspurt. På torsdagskvällen föll laget tungt mot stora rivalen Brynäs med 5-2 och nu skiljer det bara två poäng mellan konkurrenterna i SHL-tabellen.

Succé i Leksand

Nu kommer nya mörka rubriker för klubben att framtiden är oviss för en av lagets storstjärnor i Carter Camper. 34-åringen flyttade till Dalarna 2020 och det blev dundersuccé direkt när kanadensaren levererade hela 94 poäng under sina två första säsonger för Leksand.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leksand, Carter Camper
221201 Leksands Carter Camper under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och HV71 den 1 december 2022 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0140

Den här säsongen har Camper fortsatt producerat framför mål och hittills mäktat med 22 poäng, vilket han är näst bäst i laget med. Men vid sidan av isen växer oron starkare för publikfavoritens framtid.

LÄS MER: Jätteryktet: Efter Leksands nobb – nu vill ligarivalen värva VM-guldhjälten med över 500 NHL-matcher

Camper orolig

Då Leksand ännu inte erbjudit honom en kontraktsförlängning och därmed kan lämna klubben efter säsongen, rapporterar Sportbladet. Spekulationerna om framtiden har verkligen påverkat Camper starkt.
– Det är frustrerande och hårt. Jag har varit här i tre år, jag har tre barn och de har vuxit upp här. Jag försöker fundera ut vad som är bäst, inte bara för mig och min karriär utan även för min familj, säger han till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leksand, SHL
221208 Leksands Carter Camper jublar efter 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Leksand den 8 december 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0135

34-åringen, som tidigare gjort över 500 matcher i AHL, erkänner att det är många tanker om fortsättningen som snurrar runt i hans huvud.
– Jag skulle ljuga om jag inte svarade ja på det. Det är livet vi lever, jag har gjort det i nio år i Nordamerika men det är annorlunda för där kan inte skriva på något förrän i juli. Här är det lite annorlunda. Jag har inte behövt tänka på det under 2,5 år, men nu kan det (flytt) vara ett alternativ. Jag försöker fundera ut vad som är bäst för hela familjen, säger han i intervjun.

LÄS MER: Peter Forsberg har gjort hemlig comeback på isen – och fullständig storsuccé som 49-åring(!): ”Blev förvånad”

Men Carter Camper säger också att dörren inte är helt stängd för en fortsättning i Leksand, varken från hans del eller från klubbens sida.
– Jag stänger inga dörrar, alla dörrar är öppna för mig. Det är många saker som spelar in: familjen, plats laget, ekonomi och längd på kontraktet, säger kanadensaren.
– Vi har pratat och jag förstår situationen de är i. De har en del beslut de måste ta.

Vad tycker du om Carter Campers framtid? Dela artikeln och säg din åsikt!