Leksands ärliga svar efter ryktena – ger tydligt besked om NHL-meriterade stjärnan: ”Det är klart att…’

Han har ryktats till Leksand.
Nu svarar Thomas Johansson på uppgifterna om NHL-meriterade Rocco Grimaldi.
Och det är kanske inte vad fansen hade hoppats på.

Det blev förlust i SHL-premiären för Leksand. Det var inte direkt den lättaste premiären, då regerande mästarna Färjestad väntade på bortaplan, men det var inte bara resulatet, 1-3, som oroade för Leksand. Under våren och sommaren har man tappat flera nyckelspelare och talanger till framför allt Nordamerika, och det blev extra tydligt under premiären.

Kopplats samman med stjärna

Man ställde bara elva forwards i truppen, och man tvingades under delar av matchen spela med backen Alexander Lundqvist som forward. Man har ytterligare två forwards, alltså totalt 13, på kontrakt just nu – då man fortfarande väntar på stjärnan Marek Hrivik. Samtidigt är stortalangen Emil Heineman kvar i Nordamerika för att försöka slå sig in i Montreal Canadiens.

201128 Leksands General Manager Thomas Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 28 november 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0024

Skulle Heineman slå sig in i världens bästa liga så hamnar Leksand i ett någorlunda prekärt läge. Man kommer då behöva ge sig ut på forwardsjakt, och den senaste veckan har det ryktats mycket om Rocco Grimaldi, 29-årig amerikan som förra säsongen gjorde sju matcher för Nashville Predators. Totalt har det blivit över 200 matcher i NHL under karriären, och han ska enligt uppgifter vara intresserad av spel i SHL.

– Det är klart det finns kopplingar, säger Thomas Johansson, general manager i Leksand, till Hockeypuls.

Leksands svar

Men alla Leksands-fans kan sluta drömma om Grimaldis underskrift. Leksand bekräftar nämligen nu att man inte kommer att gå för att värva amerikanen, då han helt enkelt inte passar in.

– Det är inte en spelarprofil som vi söker och är ingen vi har span på. Jag har inga planer på att det är han som ska vara Heinemans ersättare, säger ”Tjomme”.

Nashville Predators right wing Rocco Grimaldi (23) celebrates with center Nick Cousins (21) after Grimaldi scored his second goal against the Detroit Red Wings during the first period of an NHL hockey game Thursday, March 25, 2021, in Nashville, Tenn. (AP Photo/Mark Zaleski)

Leksand kommer troligtvis inte att gå för en värvning av en forward förrän man vet vad som händer med Emil Heineman, menar Thomas Johansson.

– Skulle vi få en bekräftelse på att han blir kvar i Nordamerika så får vi börja dra i de trådar med de spelarna som vi har koll på. Det är inte så att vi sitter med armarna i kors. Men samtidigt så finns det inte en hel drös med spelare att välja på, säger Johansson.

LÄS MER: Svenske stortalangen bortbytt i NHL i natt – och fansen tror knappt sina ögon: ”Det är årets rån!”