Svenske stortalangen bortbytt i NHL i natt – och fansen tror knappt sina ögon: ”Det är årets rån!”

Han tvingade sig bort från New York Rangers.
I natt trejdades Nils Lundkvist bort – till fansens stora glädje.
”Det är årets rån”, skriver en Rangers-supporter.

Nils Lundkvist betraktas som ett superlöfte i NHL och det råder inga tvivel om den stora potentialen som svensken besitter. Under förra året hoppades han på ett genombrott i New York Rangers, men i stället fick han se sig petad, och sommaren har pekat på att det situationen kommer vara liknande även under vintern.

Lämnar Rangers

I media har det ryktats om att Rangers tidigare under september försökte byta bort Lundkvist, och svensken svarade med att träningsvägra. Svensken var tydlig med att han inte såg en framtid i Rangers-tröjan, och meddelade via sin agent att han inte planerade att dyka upp på det inledande träningslägret, nästa vecka. Men nu har en lösning i den känsliga frågan nåtts.

New York Rangers defenseman Nils Lundkvist (27) carries the puck in front of Tampa Bay Lightning left wing Gabriel Fortier (82) during the second period of an NHL hockey game Friday, Dec. 31, 2021, in Tampa, Fla. (AP Photo/Chris O’Meara)

Nils Lundkvist har lite smått ryktats till SHL under de senaste veckorna, men det var givetvis ett långskott, då flera klubbar uppgavs intresserade av svensken. Och nu har även en överenskommelse med Rangers nåtts. Det som är mest förvånande är dock vad Rangers får tillbaka för att skeppa iväg svensken. Det är Dallas Stars som blir nästa klubbadress för Lundkvist, och i utbyte för det får Rangers ett villkorat förstaval i draften nästa sommar, och ett liknande val 2024.

”Årets rån”

Dallas-fansen gläds åt sin nya rekrytering, men man är samtidigt tveksamma till om inte ett förstaval i draften kanske är lite, lite dyrt. Samtidigt gläds Rangers-fansen.

”Det där är årets rån. En garanterad förstarunda för spelare som inte ens spelar med oss? Vilken vinst”, skriver en Rangers-supporter på sociala medier.

”Overkligt byte med tanke på att Rangers inte hade något annat val här än att släppa honom”, skriver en annan.

210522 Nils Lundkvist of Sweden ahead of the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Denmark and Sweden on May 22, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

I Dallas Stars har en annan, spelskicklig, offensiv svensk back dominerat under de senaste åren, i John Klingberg. Under sommaren har han dock lämnat för Anaheim Ducks, och nu kan Stars ha hittat sin ersättare.

”Wow, jag gillade verkligen idén av Lundkvist. Men till det här priset…?”, skriver en Stars-supporter.

I Dallas Stars blir Nils Lundkvist nu lagkamrat med svenskarna Jacob Peterson och Fredrik Karlström.

LÄS MER: När SHL-stjärnan fick en uppvärmning att minnas – med duell mot självaste Zlatan: ”Frågar du mig så…”