Leif Boorks pinsamma jättemiss efter den stora kritiken mot Peter Forsberg: "Han borde insett det"

Leif Boorks pinsamma jättemiss efter den stora kritiken mot Peter Forsberg: ”Han borde insett det”

Han anklagade Peter Forsberg för att vara en dålig förebild.
Sedan fick tränarprofilen Leif Boork äta upp sina egna ord.
– Jag står för det jag gjort, erkänner han själv i ett uttalande.

Det var under hockey-VM 1999 som tränarprofilen Leif Boork gick stenhårt åt Tre Kronors stora stjärna Peter Forsberg. I samband med mästerskapet hade ”Foppa” gjort en ölreklam som inte alls uppskattades av den gode Boork.

Sågar Forsberg

Den frispråkige hockeyprofilen anklagade Forsberg för att vara en dålig förebild för alla ungdomar som såg upp till honom.
”Vissa saker är det klokt att tacka nej till. Peter borde insett att den här typen av engagemang kan vara kontroversiellt. Han är en stor idol för många unga idrottare. Dessa påverkas direkt eller indirekt, av hans agerande”, sa Boork i ett argt utspel då.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
230211 Tre kronor legends Peter Forsberg intervjuas inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0160

Spola fram sex år och helt plötsligt är det Leif Boork som dyker upp i en ölreklam i samband med hockey-VM 2005. Tillsammans med kollegan Anders ”Ankan” Parmström gör duon flera olika reklamfilmer där de dricker öl och samtliga visas på svensk tv under mästerskapet, se den här nedanför.

Boorks misstag

Då tvingas han äta upp alla sina hårda ord om Foppa och det visar det sig att han till och med glömt bort sitt utspel mot Tre Kronor-stjärnan 1999.
– Jaha, ja, jag vet inte vad jag ska säga, egentligen, erkänner han i en gammal intervju med Aftonbladet.
– Jag kan förstå om folk inte kan förstå logiken i det hela. Men man kan väl konstatera att synen på öl har förändrats sedan den artikeln skrevs. Hyckleriet kring alkohol och idrott finns inte på samma sätt längre. Idrottsmän dricker öl, precis som vem som helst.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leif Boork, hockey
180212 Leif Boork, head coach of Sweden, during the Women’s Ice Hockey Preliminary Round match between Sweden and Korea during day three of the 2018 Winter Olympics on February 12, 2018 in Pyeongchang. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91962

Till skillnad mot Peter Forsberg så anser inte Leif Boork att han är en dålig förebild, se reklamfilmen här nedanför.
– Nej, det tycker jag absolut inte. Jag är noggrann vad gäller mina reklamuppdrag. Man kanske kan tycka att det här är ett gränsfall, men jag står för det jag gjort, säger han i sitt försvarstal till kvällstidningen.
– Vi kan aldrig komma ifrån att idrottsmän också dricker alkohol, men det gäller att göra det under ordnade former. Ungdomar i dag måste lära sig att handskas med alkohol.

Vad tycker du om Leif Boorks jättemiss? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Peter Forsbergs hjärtevärmande gest för att hjälpa barn och ungdomar förtjänar alla hyllningar: ”Klart man blir berörd”

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev