Leif Boorks oväntade ord – säger nu exakt vad han tycker om Dick Axelssons comeback till svensk hockey

Dick Axelsson är klar för spel i Djurgården igen.
Nu hyllas värvningen – av Leif Boork.
”Spännande!”, skriver han.

Dick Axelsson är en av svensk hockeys stora profiler. Han har alltid varit en bra poänggörare och spetsspelare i SHL, men han har också gjort sig känd som en riktig snackpåse utanför isen, som ofta levererar sköna kommentarer. Han har avslutat hockeykarriären två gånger tidigare, men är nu tillbaka för en tredje sejour i Djurgåden.

Uppmärksammade comebacken

Det stod klart på torsdagen, då Djurgården efter flera veckor av spekulationer meddelade att Dick Axelsson, nu 37, är klar för spel i Hocekyallsvenskan nästa säsong. Dick Axelsson kommer senast från spel med Väsby i Hockeyettan, men avslutade karriären i oktober. Dick Axelsson har annars synts en del i media i olika roller, men kommer nu tillbaka för att hjälpa Djurgården tillbaka till SHL.

Dick Axelsson har gjort hela 148 poäng på 224 matcher i Dif-tröjan.

– Mitt mål när jag kom tillbaka hit 2018 var att vinna SM-guld med Djurgården. Det ligger så klart ett steg senare, nu är allt fokus på att hjälpa föreningen upp till SHL igen. Jag är extremt taggad på den här resan, säger Axelsson om återkomsten.

Boorks ärliga ord

Och självklart har värvningen fått stor uppmärksamhet inom svensk hockey. Leif Boork, tidigare stortränaren, har gjort sig ett namn av att oftast vara kritisk till saker inom svensk hockey på sitt Twitter-konto. När värvningen av Axelsson meddelades så valde dock Boork, lite oväntat nog, att ställa sig på den positiva sidan.

”Spännande!”, skriver han.

220402 Djurgårdens Dick Axelsson reagerar under match fyra i kvalet till SHL mellan Timrå och Djurgården den 2 april 2022 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / PO0048

När folk ifrågasätter Boork, och exempelvis frågar varför Djurgården inte satsar på juniorer i stället för en ”hockeypensionär”, så svarar Boork med en jämförelse till Joel Lundqvist:

”DIF har en hel del duktiga juniorer och de satsar på dem. Att ha några rutinerade rävar, under förutsättning att de är motiverade och bra tränade, kan utgöra en bra mix. Frölunda hade ju Joel längre än Dick ex!”, skriver han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev