Lehner hyllas stort efter utbrottet inatt – kastade hjälm och handskar för att skydda svensken: ”Då klev jag in”

Robin Lehner såg sin svenska lagkamrat få stryk.
Då reagerade han – genom att kasta både hjälm och handskar.
– Jag försökte ta tag i några som ville visa hur tuffa de var, säger han.

Robin Lehner har under sina år i NHL gjort sig känd för att ha lite av ett temperament, och för att aldrig tolerera någonting som han tycker är över gränsen. Han hyllas jämt och ständigt för sina insatser utanför isen, då han alltid lyfter orättvisor och felaktigheter, men i natt agerade han även på isen.

Kastade handskarna

Det var i matchen mellan Vegas Golden Knights och New Jersey Devils som fullständigt kalabalik utspelade sig. Det var bara dryga 15 sekunder kvar av matchen när Devils reagerade kraftigt på en tackling mot spelaren Jack Hughes, och man var ute efter hämnd mot Vegas-spelaren Zach Whitecloud. Devils tog in sina allra tuffaste spelare, och direkt när pucken släpptes så sökte man revansch.

Foto: Youtube

Flera spelare hamnade i slagsmål, men när han såg att den svenske lagkamraten Mattias Janmark plötsligt hade en kille framför sig med kastade handskar, så såg han svart. Lehner gick först ut och delade ut några små slag med sin klubba, innan han plötsligt slet av sig såväl hjälm som handskar och gav sig efter spelare. Domare försökte hindra honom, och det hela slutade med att Lehner skickades av isen.

Hyllas stort

Efteråt förklarade Lehner vad det var som fick honom att brinna av.

– Jag minns inte exakt vad som hände, men alla började bråka och sen såg jag att någon kastade handskarna mot Janmark, och då klev jag in. Janmark är ingen slagskämpe, säger han, och fortsätter:

– Jag försökte ta tag i några som ville visa hur tuffa de är, och det accepterades inte riktigt.

Foto: Youtube

På sociala medier har sekvensen fått stor spridning, och trots att Lehner alltså visades av matchen så hyllas han stort för tilltaget, och hur han stod upp för sin lagkamrat.

”Jag älskar honom”, skriver en användare på Twitter.

”Han får all min respekt. Så står man upp för en lagkamrat”, skriver en annan.

Vegas vann matchen med 5-3.

LÄS MER: ”Lidas” tokmäktiga hyllning till Lucas Raymond – ger sin dom om supertalangens framtid: ”Jag är förvånad”

Få våra nyhetsbrev!