Legendariske ärkebusens helmäktiga hyllning till Foppa och ”Homer” – efter våldsamma jättebråken

Legendariske ärkebusens helmäktiga hyllning till Foppa och ”Homer” – efter våldsamma jättebråken

De var fiender på isen.
Men nu kommer ärkebusen Derian Hatcher med en jättehyllning.
Där han lyfter fram både Peter Forsberg och Tomas Holmström.

Peter Forsberg var känd som en komplett spelare under sina år i NHL. Foppa öste inte bara in mål och assist, och hade inte bara ett makalöst spelsinne – han var dessutom fruktad för sin makalösa fysik.

”Jag ska döda dig”

Och den ledde ofta till flera hårda bataljer. Forsberg tog inte skit från någon, och var verkligen stenhård på isen.

971121 Peter Forsberg, Colorrado Avalanche © Bildbyrån

En som Foppa hade flera duster med är ärkebusen Derian Hatcher. I en SVT-dokumentär från 2011 berättade Forsberg att en av få gånger han var rädd på isen var under ett bråk med Hatcher.

– Men det är väl någon gång man har blivit lite rädd. Jag råkade speara Hatcher en gång och han fick ett spel. Han sa ”Jag ska döda dig!”. Då var det lite att, han kommer verkligen döda mig om han får tag på mig. Då fick man gömma sig bakom linjedomaren…, sa han i dokumentären.

Nya superhyllningen

Men nu avslöjar Hatcher, som under sin karriär hade hela 1 581(!) utvisningsminuter, själv att Forsberg är en av få spelare han själv fruktade.

– När det kommer till tacklingar så var man verkligen tvungen att veta var Peter Forsberg var någonstans på isen. En kille som Peter, om man inte visste var han var någonstans… han gillade verkligen att tacklas hårt, säger Hatcher i podcasten Cam and Strick.

001005 Ishockey, NHL, Dallas – Colorado: Peter Forsberg, Colorado och Derian Hatcher, Dallas © Bildbyrån

I podcasten berättar Hatcher även om hur speciellt det var att möta Tomas Holmström.

– Om man gjorde något fult på isen fanns det alltid en risk att någon vände sig om och började bråka. Men Holmström bara stod där och tog emot, så man behövde aldrig vara orolig för honom. Holmström vände sig aldrig om, och jag har aldrig sett någon ta så mycket stryk som han fick göra. Match ut och match in – han bara stod där, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!