Legendarens helt oväntade krav för att spela hockey i Sverige – klubben kunde bara tacka och ta emot

En skyhög lön och hiskeliga förmåner.
Det brukar superstjärnor kräva i kompensation.
Men inte Igor Larionov – hans enda krav var en röd gammal Jofa-hjälm(!).

Han var en av hockeyns allra största stjärnor och det slog ned som en bomb i hockey-Sverige när han presenterades som Brunflo IK:s senaste tillskott säsongen 2005/06. Efter 15 säsonger i NHL fortsatte alltså karriären i svenska division-1.

Tydliga löftet

– Drömmen går i uppfyllelse. Vi har fått klart besked av Larionov och han kommer att spela två matcher för oss i januari, sa klubbens Tommy Samuelsson till SportExpressen i samband med värvningen.

Huvudpersonen själv menade att hans ankomst till klubben inte var något upptåg. Igor Larionov förklarade att han ser allvarligt på uppgiften – eftersom det är hans namn som kommer stå på ryggen.

890207 Ishockey, Sverige – Sovjet, 3-4: Igor Larionov, Sovjet. Foto: BILDBYRÅN

Däremot medgav ryssen att det handlade om en PR-turné där för att marknadsföra sitt eget vin och kommande dvd. Något som Brunflo skulle hjälpa till med.

– Jag trivs med livet, även om jag har fullt upp med att lansera min dvd i USA. Men det lovar han att lägga åt sidan under tiden i Brunflo. De två matchdagarna kommer jag inte att arbeta med mina affärer. Då koncentrerar jag mig bara på hockeyn, sa Igor Larionov.

Oväntade kravet

Den instinktiva tanken är då kanske att Brunflo IK har kramat ur varenda krona ur föreningen för att ha råd med ryssen – men så var inte fallet. I stället hade ryssen ett oväntat krav.

– Jag vill spela i en gammal röd Jofa-hjälm, sa han när affären blev offentliggjord.

890501 Igor Larionov, Sovjet © Bildbyrån

Sagt och gjort. Igor Larionov representerade Brunflo IK under två matcher och noterades för fyra poäng, ett mål och tre assists.

LÄS MER: Peter Forsberg avslöjar sin helt oanade talang – där han varit topp 200(!) i världen: ”En stor bedrift ändå…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!