Legendaren Håkan Loobs uppmaning – vill se Jörgen Jönsson i en helt annan SHL-klubb: "Han är alltid en…"

Legendaren Håkan Loobs uppmaning – vill se Jörgen Jönsson i en helt annan SHL-klubb: ”Han är alltid en…”

Det är bara en tidsfråga innan Jörgen Jönsson presenteras som ny huvudtränare för Växjö.
Men i framtiden hoppas Håkan Loob se ikonen i en helt annan klubb.
– Han är alltid en Färjestad-kille, säger han.

Växjö Lakers är på tränarjakt inför nästa säsong. Smålänningarnas nuvarande coach är klar som ny förbundskapten för Tre Kronor, och klubben arbetar intensivt för att hitta en lösning inför nästa år.

Lämnar Davos

Enligt Expressen är Jörgen Jönsson högaktuell för att ta över Växjö. Och under torsdagskvällen meddelade hans nuvarande klubb, Davos, att ikonen lämnar sitt uppdrag i Schweiz efter säsongen.

”Jörgen Jönsson har för första gången erbjudits jobb som huvudtränare i hemlandet Sverige. För att ta tillvara på denna professionella möjlighet, men också av familjeskäl, har Jörgen bett HC Davos att säga upp hans kontrakt”, skriver klubben på sin hemsida.

211123 Håkan Loob poserar för ett porträtt under en fotografering i SVT:s Hockeystudion den 23 november 2021 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

Det mesta pekar på att det blir Växjö för 49-åringen, som har ett förflutet i klubben som assisterande tränare mellan åren 2016-18. Att smålänningarna är ute efter Jönsson är ingenting som förvånar legendaren Håkan Loob.

– Det är inte direkt förvånande. Jag tror att Växjö i ett tidigt skede visste att Sam (Hallam) skulle lämna. Då tittade man direkt, Jörgen Jönsson är ett väldigt bra namn. Han har varit assisterande tränare i Växjö, vilket gör att det är lätt att vända sig till honom, säger han till SVT Sport.

Mellanrubbe

Jörgen Jönsson har däremot ikonstatus hos seriekonkurrenten Färjestad. 49-åringen representerade värmlänningarna under 13 säsonger, flera som kapten, och tog fem SM-guld med klubben.Håkan Loob menar att cirkeln kommer att slutas i Karlstad.

– Jörgen Jönsson är alltid en Karlstad- och Färjestadskille. Jag kan nog känna i framtiden att det här kanske är ett namn för Färjestad, säger han.

Jörgen Jönsson kommer att fullfölja säsongen i Schweiz innan han vänder hem till Sverige innan sommaren.

LÄS MER: Mäktiga belöningen: Hela tre svenskar uttagna i NHL:s All Star-match – två får göra debut: ”Är en dröm”

Få våra nyhetsbrev!