Oväntade uppgifter: Ikonen Jörgen Jönsson återvänder till SHL – blir ny huvudtränare för topplaget

Jörgen Jönsson återvänder till svensk hockey.
Men inte till Färjestad.
Enligt uppgifter är han klar för en SHL-konkurrent.

Efter sin framgångsrika karriär på isen har Jörgen Jönsson fortsatt arbeta med hockeyn. Direkt när han la skridskorna på hyllan klev han in i Färjestads organisation. Och via lite olika vägar är profilen nu tränare i schweiziska Davos.

Tar över SHL-lag

Han lämnade svensk ishockey inför den här säsongen men ser redan ut att ha planer på att återvända tillbaka till Sverige.

Enligt uppgifter till SportExpressen är han klar som ny huvudtränare för Färjestads seriekonkurrent Växjö Lakers. Smålänningarna står utan tränare till nästa säsong efter att Sam Hallam tackat ja till uppdraget som ny förbundskapten i Tre Kronor.

Foto: Bildbyrån

– När vi har någonting klart, så är det någonting som vi kommer att kommunicera, säger Växjös sportchef Henrik Evertson till kvällstidningen.

Jörgen Jönsson är assisterande tränare i Davos, men har tidigare berättat att han har ambitioner att en dag stå som förstatränare.

Haft en roll i klubben

Jörgen Jönsson har tidigare varit anställd av Växjö Lakers som assisterande tränare. Under två år, 2016-2018, stod han på deras bänk och var bland annat med och vann SHL den sista säsongen.

I en intervju i podcasten ”Hockeypuls” i mitten av december förra året sa 49-åringen att han har en bra relation med Växjö, och att han skulle ha svårt att tacka nej om klubben kom med ett erbjudande.

Och nu ser det alltså ut att bli Småland för Jörgen Jönsson, som därmed nobbar Färjestad som han ledde till hela fem SM-guld. Många som lagkapten.

LÄS MER: Finska jättekritiken mot NHL(!) – rasar efter OS-beskedet: ”De bryr sig inte om hockey”

Få våra nyhetsbrev!