Finska jättekritiken mot NHL(!) – rasar efter OS-beskedet: ”De bryr sig inte om hockey”

Inga NHL-spelare i OS.
Då rasar Finland.
– De bryr sig inte om hockeyns rykte, säger förbundskapten Jukka Jalonen.

När OS avgjordes för fyra år sedan så var det helt utan NHL-spelare. Något avtal gjordes aldrig, vilket ledde till att ligan inte släppte spelare till turneringen, vilket gjorde att det saknades rejäl stjärnglans i den vanligtvis så prestigefyllda turneringen.

”NHL bryr sig inte”

I år var tanken att NHL-spelarna skulle få åka till Peking, men då covid har spridits i de flesta NHL-lag, och osäkerhet rådde kring karantänsreglerna i Kina, så valde NHL att stoppa samtliga spelare. Det betyder att det troligtvis enbart kommer vara spelare från europeiska ligor och klubbor under turneringen, vilket lett till stor debatt i hockey-världen.

Nicklas Bäckström i Tre Kronor-tröjan. Foto: Bildbyrån

Jukka Jalonen är förbundskapten för Finland, och rasar nu mot NHL:s beslut. Han menar att det missgynnar hockeyn, och att NHL är själviska.

– NHL bryr sig knappt om hockeyns rykte. Det skiner verkligen igenom. De är bara intresserade av sin egen liga i Nordamerika. Fortsätter det så här kommer ishockeyns ställning åtminstone inte att förbättras, säger Jalonen till Yle.

”Alla andra har lyckats”

Han menar att hockeyn ligger långt efter, särskilt när man jämför med andra sporter.

– Alla andra stora grenar har hittat ett format där de bästa spelarna regelbundet kan mötas. Hoppas att ishockeyn kunde fatta ett sådant beslut, må det så handla om sommar-OS, säger han.

Jukka Jalonen. Foto: Bildbyrån

Många menar att Finland nu har en större cans till sportslig framgång under OS, utan NHL-spelare, men förbundskaptenen köper inte dt resonemanget.

– Jag tänker verkligen inte resonera som så att vi nu skulle ha bättre chans att nå framgång. Jag skulle verkligen ha velat åka dit med NHL-spelarna.

LÄS MER: Utspelet i Norge om Sebastian Samuelsson – efter nya succéhelgen: ”Han försöker lura oss”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!