Lee Goren bryter tystnaden – 10 år efter brutala dödshotet i FBK: ”Sekunden jag klickade på skicka, så…”

Tio år har gått.
Nu lägger sig profilen Lee Goren platt angående det dödshot som skickades till en supporter via Facebook.
– Jag ångrar det fortfarande, säger han till Sportbibeln.

Lee Goren kom till Sverige från Nordamerika inför säsongen 2007/2008 och blev med omgående en stor profil. Kanadensarens egna supportrar älskade honom – men motståndarlaget och dess fans delade sällan den bilden.

”Knytnäve i halsen på dig”

Lee Goren var en buse som inte tvekade på att stå upp för sitt lag – vilket ofta märktes i antal utvisningsminuter, och i de mängder av slagsmål som han deltog i. Efter att ha gjort stor succé i Skellefteå blev det flytt till Schweiz, där framgången dock inte kunde följas upp – och i stället gick flyttlasset till Karlstad och Färjestad.

KARLSTAD 2009-04-09 Lee Goren med guldhj‰lm och blommor p torget i Karlstad n‰r F‰rjestads guld i elitserien i ishockey firades av tusentals m‰nniskor i solskenet p sk‰rtorsdagen. Foto Lars Hedelin / SCANPIX

Men 2010 tvingades han lämna – efter att ha hotat en egen supporter på Facebook.

”Skaffa dig ett liv och sluta stör mig eller kom till rinken i morgon så ska jag köra ner knytnäven i halsen på dig”, skrev han bland annat.

Ber nu om ursäkt

Tio år har gått, och när Sportbibeln når Lee Goren lägger han sig platt direkt.

– När det hände så kom jag med ursäkter och sa ”this and that”. Jag borde inte gjort det. Jag borde sagt direkt att det jag gjorde var fel, för det är det överlägset värsta som hänt under min karriär, säger han, och fortsätter:

– Jag ångrar det djupt, och gjorde det sekunden jag klickade på sänd.

100102 Ishockey, Elitserien, Djurgården – Färjestad: David Printz, Djurgården, och Lee Goren, Färjestad, i slagsmål, bråk. © Bildbyrån

Lee Goren menar att det fortfarande, trots att det gått tio år, grämer honom.

– Jag borde inte låta någon komma åt mig på det sättet. Den incidenten… det sög verkligen, och jag ångrar det fortfarande. Jag älskade att vara i Färjestad, och om jag kunde gå tillbaka skulle jag få allt ogjort, säger han.

”Det var oacceptabelt”

Goren, som avslutade karriären 2013 efter SHL-spel i Linköping och nu hunnit bli 42 år, fortsätter:

– Jag kände mig hemsk, och att jag svek hela organisationen och alla i Färjestad efter att de behandlat mig så bra. Jag svek alla med mina handlingar och det var oacceptabelt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!