Oväntade uppgifter: Legendaren kan nu lämna SHL-klubben – är aktuell för ligarivalen

Pelle Prestberg är en legendar i Färjestad och kvar i tränarorganisationen.
Nu kan han lämna.
Enligt Kvällsposten är han aktuell för Oskarshamn.

Pelle Prestberg är en riktig SHL-legendar, och har gjort närmare 600 matcher i serien. Mest förknippad är han med Färjestad, där han spelade under hela elva säsonger.

Jagas av IKO

Efter SHL-karriären, som även innehöll spel i Västra Frölunda och Leksand, så har han blivit kvar i Färjestad. Han är i dagsläget individuell tränare för Karlstad-laget – men kan nu lämna.

060418 Ishockey, SM-Slutspel, Final, Färjestad – Frölunda: Jubel Färjestad (SM-Guld, SM, Guld) Jörgen Jönsson och Pelle Prestberg firar © Bildbyrån

Enligt Kvällsposten är Prestberg nämligen aktuell för en roll som assisterande tränare i Oskarshamn. Där är tanken, enligt tidningen, att Prestberg ska ta hand om det offensiva spelet samt lagets powerplay.

Ny tränare klar

Oskarshamn har enligt uppgifter planer på att ta in Malmös nuvarande assisterande tränare Martin Filander som ny huvudtränare. Enligt Kvällsposten har man även, förutom Filander och Prestberg, ögonen på den tidigare Mora- och AIK-tränaren Jeff Jakobs som assisterande.

141230 Leksands Johan Ryno och Joonas Rönnberg hyllas för spel i över 200 matcher för Leksand utav Leksands ordförande och Leksands tidigare spelare Pelle Prestberg före ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Färjestad den 30 december 2014 i Leksand. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Pelle Prestberg har vunnit två SM-guld med Färjestad. På 594 SHL-matcher svarade han för mäktiga 389 gjorda poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!