Lämnade SHL-laget efter fiaskosäsongen - här är stjärnans nya klubb

Lämnade SHL-laget efter fiaskosäsongen – här är stjärnans nya klubb

.

Robert Kousal värvades till Brynäs som en tilltänkt poängkung. 
Men succén uteblev – och nu är forwarden klar för spel i Tjeckien.

Robert Kousal hade gjort två VM med Tjeckien och dessutom öst in poäng i den schweiziska storklubben Davos.

När han inför den gångna säsongen värvades till Brynäs var det därför många supportrar som hade förhoppningar och förväntningar på att han skulle bli en av SHL:s vassaste poänggörare.

Klar för ny klubb

Men så blev det inte.

Kousal gjorde nio mål och totalt bara 15 poäng på de 40 matcher som han spelade och efter säsongen, som blev fiaskoartad även för Brynäs som missade slutspel, stod det klart att det inte blir någon fortsättning i SHL-klubben.

190129 Brynäs Robert Kousal under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Mora den 29 januari 2019 i Gävle.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Nu har han gjort klart med en ny klubb.

Efter fem år i KHL, Schweiz och senast alltså Sverige så väljer nu Kousal att vända hem till Tjeckien, då han är presenterad av HC Dynamo Pardubice.

Brynäs supervärvningar

Den tjeckiska klubben har inför kommande säsong värvat in två svenskar i Oscar Eklund, som spelat i SHL för både Djurgården och Brynäs, samt Mathias Porseland som representerat Rögle och Brynäs i Sveriges högsta liga.

Brynäs har under våren tappat flera nyckelkuggare, däribland Joel Kellman, men man har även gjort blytunga förstärkningar i publikfavoriterna Anton Rödin och Greg Scott.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!