Kollegornas starka ord om Mikael Renberg efter oväntade avskedet till SVT: "Svårt att förstå"

Kollegornas starka ord om Mikael Renberg efter oväntade avskedet till SVT: ”Svårt att förstå”

Mikael Renberg överraskade hela svenska folket.
När han valde att lämna SVT mitt i direktsändning.
Nu reagerar hans tv-kollegor med starka ord efter avskedet.

På söndagskvällen tog både hockey-VM 2023 och en lång SVT-karriär slut. På VM:s sista sändning avslöjade omtyckte tv-experten Mikael Renberg att det blir hans allra sista medverkan i SVT.

Renberg slutar

Efter hela 15 år som hockeyexpert i SVT så har han nu bestämt sig för att lämna tv-rutan. Renberg har gjort oerhört många sändningar av hockey-VM, JVM och programmet ”Hockeykväll” genom åren men nu är det dags att gå vidare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mikael Renberg, SVT
230525 Dusam Umicevic och Mikael Renberg under en VM-sändning i SVT:s studio den 25 maj 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0368

51-åringen hade själv en lång och framgångsrik karriär som spelare med många matcher i NHL och en del av den legendariska kedjan ”Legion of Doom” i Philadelphia Flyers. Den stora höjdpunkten under karriären var VM-guldet 1998 med Tre Kronor.
– Det känns jättebra. Det har varit ett privilegium att få jobba för SVT, med alla trevliga medarbetare. Jag kan inte börja räkna upp dem, för det är så många, säger Renberg själv i SVT-sändningen.
– Det började med Marie Lehmann och Niklas Wikegård och nu sitter vi här i min avslutning. Men allting har en början och ett slut. Och det här är mitt slut.

LÄS MER: Douglas Murrays hårda kritik mot SHL – så vill han förändra svensk hockey radikalt: ”Det är idioti”

Vackra orden

Det var 2008 som Mikael Renberg klev in som ny tv-expert på SVT och sedan dess har han varit en mycket uppskattad tv-tyckare och omtyckt av sina kollegor. Nu öppnar de andra SVT-profilerna upp om de starka känslorna efter ”Mickes” avsked.
”Mikael Renberg avslutade i dag sin karriär som expertkommentator. En mycket uppskattad medarbetare, underbar person har därmed gjort sin sista(?) sändning. Vi har haft många fina stunder ihop o kommenterat en rad roliga matcher genom åren, inte minst JVM-guldet 2012. Tack Micke!”, skriver parhästen Chris Härenstam på Twitter.
”Vi har jobbat ihop sedan 2011. I 12 år! Men årets VM-turnering blev den sista. Nu slutar Micke. Vilken resa vi gjort! Tack för alla roliga år”, skriver kollegan Marie Lehmann på Twitter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mikael Renberg, SVT
200206 SVT Marie Lehmann and SVT expert Mikael Renberg after the Beijer Hockey Games match between Czech Republic and Sweden on February 6, 2020 in Stockholm. Photo: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Även de som inte jobbat lika nära med Renberg vill tacka av hockeyprofilen för lång och trogen tjänst.
”Har stött på Micke Renberg på jobbet av och till i 15 år. Han är så jäkla ödmjuk. Svårt förstå att snubben under flera år var del av världens bästa hockeykedja, blev ingen diva för det. Trygg Pitebo och riktig lagspelare. Och alltid vass i studion. Hatten av!”, skriver SVT-kommentatorn Ola Bränholm på Twitter.
”Björnen lämnar oss nu. Han är klar med mig och SVT. Det blev känslosamt. Men livet går vidare. Lycka till med allt!”, skriver Dusan Umicevic på Twitter.

Kommer du att sakna Mikael Renberg i tv-rutan? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nya hyllningsvideon till Henrik Zetterberg kommer ge dig gåshud – hedras nu med den mäktiga utnämningen

Se inläggen: