Knallen: SHL-veteranen kan återvända till Sverige – uppges högaktuell för Färjestad: ”Vi gillar honom”

Ett år i Tyskland.
Nu kan Patrik Lundh återvända till SHL.
Enligt uppgifter är han aktuell för Färjestad.
– Jag gillar personen, jag gillar attityden, säger klubbdirektör Rickard Wallin.

Få spelare är lika meriterade i SHL-sammanhang som Patrik Lundh. Förra året gjorde han sin totalt elfte säsong i ligan, då med Linköping, men efter den så lämnade han för spel i Tyskland, där han nu gjort 23 framträdanden – men inte ett enda mål.

Ryktas tillbaka

Lundh har bara noterats för en poäng under sin säsong i Schwenninger Wild Wings, vilket får anses förvånande med tanke på att han faktiskt slog ett personligt poängrekord under sin sista SHL-säsong, med 28 poäng på 52 matcher.

210107 Linköpings Patrik Lundh under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Brynäs den 7 januari 2021 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Mindre förvånande är dock att Lundh nu uppges vilja åka hem till Sverige igen, och det tycks inte sakna intresse kring forwarden. Tidigare så har han representerat Färjestad, Växjö Lakers, Djurgården och senaste Linköping i SHL, och det är just en tidigare klubb som nu ryktas intresserade.

”Jag gillar personen”

Enligt Värmlands-baserade tidningen VF så är nämligen Lundh högaktuell. Det skrivs att Färjestad vill ha tillbaka spelaren, och att Lundh själv kan tänka sig en flytt tillbaka till klubben som han vann SM-guld med 2011, vilket också var FBK:s senaste guld.

210116 Linköpings Patrik Lundh efter mål 4-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Oskarshamn den 16 januari 2021 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Klubbdirektören Rickard Wallin vill inte prata specifikt om ryktet, men hymlar inte att det är en spelare av intresse för Färjestad.

– Jag kommenterar inte så gärna spelare som har kontrakt på andra ställen. Men jag gillar personen, jag gillar attityden. Det har inte ändrats sedan vi pratade sist, säger han till VF.

LÄS MER: Lehner hyllas stort efter utbrottet inatt – kastade hjälm och handskar för att skydda svensken: ”Då klev jag in”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!