Knallen: Dumpades av HV71 – nu kan SHL-profilen göra sensationell comeback i Jönköping

Han dumpades av HV71 i våras.
Nu kan Martin Thörnberg göra comeback i Jönköping.
– Det är inte omöjligt, säger SHL-profilen till Jönköpings-Posten.

Det blev ett väldigt känslosamt avsked när klubbikonen Martin Thörnberg tvingades bort från HV71 i våras. Efter nästan 600 SHL-matcher med klubben var han inte längre önskvärd.

Dumpad av HV71

Sedan dess har 37-åringen inte skrivit på för någon annan klubb och letat efter en ny arbetsgivare. Senaste tiden har Thörnberg tränat och hållit igång med lokala Jönköpingslaget HC Dalen, som till vardags spelar i Hockeyettan.

Martin Thörnberg, HV71
200218 HV71:s Martin Thörnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och HV71 den 18 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Nu kan det bli aktuellt för comeback till hockeyn igen för SHL-profilen hos Dalen i division 1.
– Det är inte omöjligt. Jag har sagt till Pelle (Gustafsson) att man får skynda långsamt, man får känna sig för så att man inte gör något dumt och börjar för tidigt. Men jag tränar på nu så får vi se hur det känns. Jag har inte satt upp någon tid eller något datum, utan jag tror att man märker av när känslan kommer att man är redo, säger Thörnberg till lokaltidningen Jönköpings-Posten.
– Jag vill inte stressa och vill kunna känna att jag kan skydda mig där ute på isen också. Och så måste man ju få upp tempo i kroppen så att man hänger med där ute.

Mot comeback

Det kan då bli en kär återförening med lillebror Jesper Thörnberg. Han är en av lagets stora nyckelspelare och den interna poängkungen med för Dalen, med 19 poäng på 12 matcher den här säsongen.
– Jag har följt lillebrorsan och hur det har gått för honom och jag tycker att han har gjort det väldigt bra. Att han är där är ju en stor anledning till att jag har varit med och tränat nu också, det hade varit roligt att lira med honom, säger storebror Martin till tidningen.

Martin Thörnberg, HV71
200128 HV71:s Martin Thörnberg jublar efter 7-4 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Färjestad den 28 januari 2020 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Martin Thörnberg gjorde hela 14 säsonger för HV71 och vann 4 SM-guld med klubben under åren 2004, 2008, 2010 och 2017. Utöver spel i HV har forwarden även gjort fyra säsonger i KHL samt fyra VM-turneringar med Tre Kronor.

Nu väntas veteranen alltså bli kvar i Jönköping för att fortsätta spela hockey. Men två divisioner nedanför vad han är van vid.

LÄS MER: Målvaktsstjärnan Robin Lehners stora hyllning till Frölunda – efter åren i Nordamerika: ”Alltid varit bra”

Få våra nyhetsbrev!