Klubbikonen Christer Abris säger nu vad han egentligen tycker om dagens Leksand: ”För mycket handväska”

Han är en av de mest populära profilerna inom Leksand.
Nu ger klubbikonen Christer Abris sin syn på favoritlaget.
– Vi är lite mycket handväska om man säger så, erkänner han för Avesta Tidning.

Leksand har nu fyra raka utan seger i säsongsinledning av SHL. Med den formen så sladdar laget i tabellen på en tolfteplats efter 13 inspelade poäng på de 12 första matcherna.

Abris blev hyllade

I helgen var båda klubbprofilerna och bröderna Christer Abrahamsson och Thommy Abrahamsson på plats för att hyllas i samband med SHL-matchen mot Växjö Lakers. Bröderna vann tillsammans fyra guld på sex år hos Leksand och citatmaskinen Christer Abris lyckades även leda dalalaget till deras senaste SM-final 1989 som tränare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leksand, SHL, Christer Abris
231021 Bröderna Abris Tommy och Christer får specialdesignad tröja innan ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Växjö den 21 oktober 2023 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0182

Men bröderna Abrahamsson fick se ännu en förlust för sitt kära Leksand. Nu erkänner ”Abris” vad han egentligen tycker om favoritlaget i dag.
– Vi är lite mycket handväska om man säger så, säger 76-årige Christer i en intervju med Avesta Tidning.

Sin syn på Leksand

Nu är man riktigt nyfiken på om det här spelet tillåtits under bröderna Abris tid hos Leksand.
– Tillåtit… det har man inget facit på eller. Men hockeyn är många aspekter. Kroppen lär börja användas. Det måste smälla, sedan behöver det inte vara fult för det. Backarna måste mata på, hela laget måste fylla på. Det är en gyllene regel för alla lag, säger klubbikonen i intervjun.
– Men vi är lite snälla. Använd kroppen, släpp inte in dem. De ska inte få vara framför mål och i skottsektorn. Utan att förringa Leksand så är det många lag som är bra, men vi kan vi också.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leksand, SHL
231021 Leksands Lucas Elvenes deppar efter förlust 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Växjö den 21 oktober 2023 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0182

Trots den tuffa starten på säsongen så verkar Abris inte alltför hård och kritisk i sin analys av laget. Han skriker heller inte efter nyförvärv för att vända den trista trenden.
– Det finns inte så mycket att välja på vad jag förstår, men de har säkert sina ögon ute och kollar hit och dit. Sedan är det svårt att säga exakt vad du ska ha. Ska det vara en back, offensiv, defensiv? En forward? Vad är det du vill ha? Men juniorerna gör det bra tycker jag. Mera istid till dem.

Vad tycker du om Leksand den här säsongen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Gunde utser roligaste ögonblicket i Fångarna på fortet någonsin – självklart är det Abris som gör bort sig totalt