Gunde utser roligaste ögonblicket i Fångarna på fortet någonsin – självklart är det Abris som gör bort sig totalt

Fångarna på fortet har bjudit på många, oförglömliga ögonblick.
Men vilket har egentligen varit det allra roligaste?
Det svarade Gunde Svan på en gång – och han pekade då ut Christer Abris insats.

Fångarna på fortet har i många, många år gjort succé i svensk tv, och inte sällan så har diverse idrottsstjärnor fått komma till fortet för att visa upp sig och briljera. Det finns otaliga exempel på när atleter visat exakt hur smidiga, starka och ihärdiga de faktiskt är, och några av programmets mest minnesvärda ögonblick har kommit när idrottsstjärnor klivit in i rummen.

Abris fiasko

Tydligast exempel på detta är kanske den gången OS-vinnaren Jenny Rissveds hade total lekstuga i utmaningen som ingen annan klarat förut, då det handlade om att cykla balansgång på hög höjd. Oförglömligt har det även varit de gånger som Magnus Samuelsson varit på plats på fortet, och då briljerat enormt med sin råstyrka.

Foto: Youtube

Men ibland går det faktiskt rejält tokigt, även för sportprofilerna. Det kan åtminstone Christer Abris intyga om. Som spelare representerade han Leksand och New England Whalers, och han hann med att vinna hela tre SM-guld och Tre Kronor-spel i fem VM. Efter den aktiva spelarkarriären gjorde han sig ett rejält namn även som tränare, för både Leksand och Skellefteå, och med sin karisma och utstrålning så blev han en riktig profil inom hockey-Sverige.

Gundes favoritminne

Men det hjälpte honom inte särskilt mycket när han 1997 kom till Fort Boyard. En utmaning är att Abris hängades över vattnet ska klättra sig fram till en stav, och med den är tanken att han ska svinga sönder en kruka som hänger framför honom. Men det går inte alls bra – och till sist blir han så frustrerad att han börjar kasta allt han får tag i, i ett desperat försök att få sönder krukan.

Men det lyckas ju inte alls, och på marken står samtliga deltagare och kippar efter andan i ett enormt skrattanfall. Roligast av alla har ändå Gunde Svan, som brister ut i ett sånt skrattanfall att tårarna inte slutar rinna.

Foto: Youtube

Faktum är att Gunde Svan faktiskt, i en intervju 2011, berättade att just Abris-situationen är hans allra bästa minne från alla åren i Fångarna på fortet.

– Det roligaste minnet var när Christer Abrahamsson, gamla hockeylegen-den från Leksand skulle slå sönder nåt krus och jag fick totalbryt. Det var så fruktansvärt roligt. Han försökte och försökte. Till sist kastade han grejerna han hade i händerna som hjälpmedel på kruset för att det skulle gå sönder, berättade Svan då.

SE VIDEON HÄR (med start vid 53:00):

LÄS MER: 9 magiska Christer Abris-citat som du aldrig glömmer

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!