HV71:s brutalt ärliga ord om varför Tomas Montén fick sparken – ”Nubben” erkänner nu: ”Ett direkt tjänstefel”

0-8 hemma mot Malmö Redhawks blev spiken i kistan.
Tomas Montén har fått sparken av HV71 efter tuffa säsongsinledningen.
Nu avslöjar sportchefen Kent ”Nubben” Norberg varför tränaren fick gå.

Det blev bara tolv matcher för Tomas Montén som huvudtränare för HV71. Efter bara tio inspelade poäng och placerade längst ned i tabellen kom sedan nådastöten i helgen när man förlorade med hela 0-8 på hemmaplan mot Malmö Redhawks.

HV71 har agerat

På söndagskvällen kom beskedet att Montén har fått sparken av HV71 som behöver få till en omedelbar förändring om inte den här säsongen ska förvandlas till rena fiaskot. Ny huvudtränare blir den tidigare guldtränaren Johan Lindbom.
– Den sportsliga prestationen på herrlaget har varit underkänd och vi måste vända trenden vi är inne i. Vi behöver få in ny energi i laget och därför har styrelsen tagit beslutet att tillsätta Johan Lindbom som ny huvudtränare, säger Andreas Davidsson, ordförande i HV71, i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tomas Montén, HV71
231021 HV71s tränare Tomas Montén deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks den 21 oktober 2023 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0436

Lindbom har tidigare jobbat som klubbdirektör i HV71 men får nu kliva ned i båset igen. Första uppgiften blir att ta revansch mot Malmö Redhawks på tisdag efter 0-8 i baken på lördagen.
– Jag är övertygad om att det finns mycket mer att hämta i laget. Hockey är ett lagarbete och min uppgift blir nu att få spelarna att lyfta sig och också agera som ett lag, säger nye HV-tränaren i ett uttalande.

Nubben förklarar

Sportchefen Kent ”Nubben” Norberg var den som tog beslutet att sparka Montén och avslöjar nu varför det blev så.
– Jag har aldrig sagt något annat än att jag har yttersta ansvar för det. Men samtidigt har jag också ett arbetsgivaransvar och så som Tomas mådde och som det såg ut i lördags med allting så hade det varit direkt tjänstefel att ställa han i båset mot Malmö på tisdag, förklarar han i en intervju med Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kent Norberg, HV71
220818 HV71:s general manager Kent Norberg under uppvärmningen inför träningsmatchen i ishockey mellan Malmö Redhawks och HV71 den 18 augusti 2022 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0198

Nubben är också högst medveten om att hans eget uppdrag som sportchef hänger på en skör tråd efter den tuffa inledningen på säsongen.
– Det förstår jag, jag är inte dummare än så. Samtidigt så har jag sagt att så länge styrelsen säger att jag ska köra så… Men jag är helt säker på att mitt namn var uppe på agendan i går också, säger han till radiokanalen men erkänner ändå att han fortfarande känner förtroende från styrelsen.
– Ja, men det tycker jag. Även om det kan låta konstigt, men förtroende kommer jag att ha ända till att de sparkar mig.

Vad tycker du om HV71:s beslut att sparka Montén? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Peter Forsbergs mammas hjärtskärande ord till sonen – som berör alla i hockey-Sverige: ”Det är inte värt det”