Klubbens tydliga markering mot fansen – efter lånet som fått alla att koka av ilska: ”Måste visa öppenhet…”

Beslutet att låna ut en spelare till Färjestad väckte starka reaktioner i HV71:s supporterkretsar.
Nu svarar sportchefen fansen.
– Vi måste visa en öppenhet, säger Johan Hult.

Färjestads förstamålvakt Dominik Furch åkte på en skada och blir borta i upp till en vecka. Då hörde värmlänningarna av sig till HV71, och lånade in stora rivalens puckstoppare Filip Larsson.

Rört upp känslor

Beslutet från HV71 att låna ut sin målvakt till Färjestad har minst sagt väckt känslor hos fansen. Det finns en stark rivalitet mellan klubbarna efter alla SM-finaler på 00-talet, och C More-experten Sanny Lindström menade att utlåningen var ett svek mot alla supportrar.

Nu har HV71:s sportchef, Johan Hult, gett sin syn på saken där han tydligt markerar mot de egna fansen.

160929 HV71:s Sportchef Johan Hult under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Frölunda den 29 september 2016 i Jönköping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Jag har full respekt för den rivaliteten och det vägde vi naturligtvis in. Vi har tex två tränare på bänken i Fredrik Stillman och Tommy Samuelsson som stod på var sin sida och byggde upp hela den rivaliteten en gång i tiden, säger han till SportExpressen och fortsätter:

– Men vi kan framöver vara i ett läge där vi behöver låna in spelare från SHL och då måste vi också visa en öppenhet åt andra hållet.

”Gynnar HV71”

Johan Hult menar däremot att det aldrig var tanken att vara fräck mot de egna fasen, utan att lånet är för klubbens bästa.

– Det har inte funnits några ambitioner att vara respektlös mot fansen utan jag tillsammans med hela ledarteamet och har tagit detta beslut för att vi tror det gynnar både Filip och HV71 i framtiden, säger han.

211217 HV71:s supportrar på läktaren under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och HV71 den 17 december 2021 i Tingsryd. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Filip Larsson var med i Färjestads matchtrupp under gårdagens möte mot Växjö. Men HV71:s målvakt satt i båset genom samtliga tre perioder.

LÄS MER: Linus Omark den första SHL-spelaren att tacka nej till OS – därför vägrar han att åka: ”Resten är jättesugna”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!