Linus Omark den första SHL-spelaren att tacka nej till OS – därför vägrar han att åka: ”Resten är jättesugna”

Inga NHL-spelare i OS.
Nu har även Linus Omark tackat nej.
– Resten som jag har pratat med är jättesugna, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

Det råder fullt kaos inför OS-hockeyn som nu bara är veckor bort. NHL-spelare skulle till en början delta, vilket hade varit första gången i OS sedan 2014, men så blev det inte. Coronaviruset spreds i flera NHL-lag, vilket har lett till att matcher skjutits upp, och för att kunna få ihop schemat så funkade det helt enkelt inte att ha ett så pass långt uppehåll.

Nobbar OS-spel

Dessutom har NHL uttryckt rädsla över vad som skulle hända om spelare blev sjuka i Kina, då det råder stränga karantänregler, med lång isolering. SHL, å andra sidan, har ett avtal som gör att man måste släppa spelare till Tre Kronor, men vilka som egentligen får och ska åka till turneringen är ännu inte känt.

211230 Luleås Linus Omark jublar efter att han gjort 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Leksand den 30 december 2021 i Luleå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Nu står det i alla fall klart att en av SHL:s största stjärnor inte kommer att delta. Luleås Linus Omark väljer nämligen att tacka nej.

– Det är bara Linus som har tackat nej, som jag har pratat med. Resten som jag har pratat med är jättesugna att åka och spela för Sverige i OS. Man får inte så många chanser att spela OS. Nu är det många killar i Europa som har möjligheten och då finns det ett jättestort intresse, säger Johan Garpenlöv i SVT.

Därför tackar han nej

Omark säger nej av rädsla för karantänen, bland annat.

– Egentligen tackade jag nej till Tre Kronor 2018, men kontakten återupptogs och jag funderade på det. Men jag kom fram till att jag inte vill åka då OS-upplevelsen inte lär bli den samma och jag vill inte heller riskera att hamna i karantän i Kina, säger han.

211206 Sveriges förbundskapten Johan Garpenlöv under en presskonferens inför Channel One Cup den 6 december 2021 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Johan Garpenlöv presenterar truppen, på 25 man, nästa vecka.

– Vi börjar närma oss. Det har varit en process hela hösten där vi har haft möjlighet att testa cirka 40 spelare i två turneringar och det finns en del intressanta spelare som inte har varit med. Vi känner oss bekväma just nu, säger han.

LÄS MER: Legendaren Håkan Loobs uppmaning – vill se Jörgen Jönsson i en helt annan SHL-klubb: ”Han är alltid en…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!