Klockrena orden om William Nylander i natt – ger bästa möjliga kontringen efter jättehånen

Han har hånats enormt för sin svaga form.
I natt gav William Nylander bästa möjliga svar på tal.
”Leafs gör så mycket mål att till och med en Ikea-bokhylla kan näta…”, skriver journalisten James Mirtle.

Det har inte varit en lätt vecka för William Nylander. Efter att ha gått mållös i hela sex raka matcher, samtidigt som Maple Leafs förlorade två raka, så har kritiken mot svensken från vissa håll varit massiv.

Sågades rejält

Bland annat så gick tidningen Toronto Sun ut med en krönika där de jämförde svensken med en Ikea-möbel(!).

”William Nylander är som att köpa möbler från Ikea utan instruktioner. Du har alla delar – du ser dem framför dig – men har ingen aning om hur du ska få ihop det. Hans brist på inflytande i matcherna har blivit ett stort problem för Maple Leafs.”, skrev krönikören Steve Simmons.

William Nylander, Tre Kronor
190519 William Nylander of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Krönikan skapade en stor debatt i Toronto, och bland Maple Leafs-fansen, och åsikterna kring huruvida kritiken mot Nylander är rättvis eller inte har varit många och delade. Men många har ställt sig på svenskens sida och menat att stjärnspelare som Mitch Marner även de förtjänar lika stor kritik som Nylander – men fredas av diverse anledningar.

Klockrena orden

I natt så fick dock Nylander rejäl revansch efter hånen. Toronto Maple Leafs vann nämligen matchen med hela 7-3 – och för svensken så blev det äntligen en bryten poängtorka, då han i den andra perioden stod för ett mål och en assist.

– Det har varit en lång rad matcher utan poäng, och visst påverkar det en litegrann, så det var skönt att kunna bidra, säger han efteråt.

Foto: Viafree

Nylanders succé har även skapat reaktioner på sociala medier, och en av alla som reagerar är The Athletic-journalisten James Mirtle.

”Leafs gör så mycket mål att till och med en Ikea-bokhylla kan näta”, skriver han på Twitter.

SE HIGHTLIGHTS HÄR:

LÄS MER: Experten slår tillbaka med ilska – efter jättehånen mot William Nylander: ”Det här är anledningen till hatet”

Få våra nyhetsbrev!