Experten slår tillbaka med ilska – efter jättehånen mot William Nylander: ”Det här är anledningen till hatet”

William Nylander har tokhånats.
Nu rider supportarna ut till hans försvar.
”Det finns egentligen bara tre anledningar till hatet”, skriver experten Andrew Berkshire.

Toronto Maple Leafs inledde säsongen strålande, och William Nylander var en tydlig nyckel till det. Svensken vräkte in poäng under inledningen av säsongen i ett Maple Leafs som gjorde sin bästa säsongsstart på många, många år.

Försvaras efter hånet

Men efter att Maple Leafs plötsligt förlorat två raka matcher – och Nylander hade noterats för fem poänglösa matcher, så gick tidningen Toronto Sun ut med en krönika som tokhånade svensken – och jämförde honom med en Ikea-möbel.

”William Nylander är som att köpa möbler från Ikea utan instruktioner. Du har alla delar – du ser dem framför dig – men har ingen aning om hur du ska få ihop det. Hans brist på inflytande i matcherna har blivit ett stort problem för Maple Leafs.”, skrev krönikören Steve Simmons.

William Nylander, Tre Kronor
190517 William Nylander of Sweden ahead of a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87946

Men fansen har snabbt ridit ut till Nylanders försvar, och många menar att hånen mot svensken är överdrivna och direkt felaktiga. En av alla som är kritiska är experten och journalisten Andrew Berkshire, som har sina teorier kring varför just Nylander får så mycket kritik.

”Nylander-hatet från vissa medier är lätt att förstå, och beror på: 1) Han pratar inte med tidningen. 2) Han föddes visserligen i Kanada, men är inte en ”good ol’ Canadian boy”. 3) Han är älskad av folk som är intresserade av statistik. Det är inte komplicerat”, skriver han.

”Då skulle han inte kritiseras”

Just det faktum att Nylander sällan charmar sig med just Toronto Sun är en stor faktor till hatet, menar Berkshire.

”Om Nylander var en spelare som hela tiden sökte sig till media, så skulle han troligtvis inte kritiseras. Att prata med media hela tiden gör att man behandlas som ett barn”‚ skriver han.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
171223 Maple Leafs William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87574

Dessutom menar Berkshire att Nylander inte förtjänar mer kritik än exempelvis lagkamraten Mitch Marner.

”Nylander har svagheter i sitt spel, precis som alla, men han är inte mindre jämn än vad Marner är, men alla Nylanders misstag pekas ut tills publiken är vana att märka det”, skriver han.

LÄS MER: Här förvandlas svenskstjärnan till rena rama Hasek – och får hela ligan emot sig: ”Jag hatar sånt där!”

Få våra nyhetsbrev!