Här förvandlas svenskstjärnan till rena rama Hasek – och får hela ligan emot sig: ”Jag hatar sånt där!”

Han toksänkte Tanner Pearson med en vågad utrusning.
Nu sågas Jacob Markström.
– Jag borde inte ha gått ut på den, erkänner svensken efteråt.

Jacob Markström har under de senaste säsongerna växt fram till en av hela NHL:s bästa målvakter. Svensken hade en stor del i att Vancouver Canucks de senaste säsongerna utvecklats enormt och stabiliserat sig som ett topplag i sin division, och Markström har hyllats med flera tunga priser inom organisationen.

Sänkte motståndaren

Men i slutet av sommaren så var det dags för Markström att förhandla om ett nytt kontrakt, och han var alltid tydlig med att han föredrog ett längre sådant. Canucks, å andra sidan, kunde bara erbjuda ett par år som längst – och Markström valde i stället att flytta till Calgary Flames, för vilka han skrev på ett femårskontrakt.

Foto: Twitter

I natt mötte han sin gamla klubb Vancouver Canucks, och hamnade då minst sagt i händelsernas centrum. I början av den andra perioden, när Canucks var i ledning 1-0, så åkte Vancouver-forwarden Tanner Pearson på en lös puck i offensiv zon – men möttes då av en Jacob Markström som förvandlats till rena rama Dominik Hasek.

Stora kritiken

Svensken lämnade sitt mål med flera meter och gled orädd ut rakt på Pearson, varpå spelare och puck flög all världens väg. För Flames innebar det att friläget avstyrdes, och Markström klarade sig dessutom undan utvisning. Men Canucks gillade inte alls tilltaget, och bilder visar hur Tanner Pearson skrek efter Markström att han ”hoppades att det gör ont”.

På sociala medier är kritiken mot Markström stenhård.

”Jag hatar sånt där skit. Om en försvarare hade gjort samma sak hade det varit solklar utvisning. Varför ska målvakter få specialbehandling?”, skriver en användare.

”Det är verkligen interference och kan skada någon allvarligt”, skriver en annan.

Foto: Twitter

Markström gick senare i matchen ut på ett liknande sätt, men den gången lyckades Bo Horvat precis peta pucken förbi Markström, och han kunde därefter enkelt peta in pucken i mål.

– Jag är bara glad att han inte rammade ner mig…, säger Horvat efteråt.

Markström var självkritisk efteråt.

– Jag borde inte gått ut på någon av gångerna, säger han.

LÄS MER: Nya jättesuccén för svenskarna i Vancouver Canucks i natt – Pettersson och Höglander fortsätter att dominera

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!