Klart: Topplaget presenterar ny trio i dag – värvar SHL-målvakt och tidigare Frölundatalang

Klart: Topplaget presenterar ny trio i dag – värvar SHL-målvakt och tidigare Frölundatalang

Timrå fortsätter att bygga laget inför nya säsongen.
I dag presenterades en ny trio som helt klara.
Där det mest spännande namnet är Hugo Reinhardt som återvänder till svensk hockey efter fem år i USA.

Lagbygget fortsätter att ta plats i toppklubben Timrå. När sportchefen Kent Norberg bygger ännu ett slagkraftigt lag för kommande säsongen i HockeyAllsvenskan.

Timrå värvar

Förra veckan blev det klart med fyra viktiga förlängningar och sedan dess har det ryktats om en hel del nyförvärv till Timrå. I dag offentliggjorde klubben en ny trio till kommande säsong.

Jacob Johansson, Linköping
200310 Linköpings målvakt Jacob Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 10 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Timrå värvar SHL-målvakten Jacob Johansson, collegespelaren Hugo Reinhardt och förlänger med backen Leon Lerebäck. I en livesändning på Facebook presenterades trion.
– Bara vi har en målvakt som stoppar puckarna, så är jag nöjd, säger sportchef Norberg i livesändningen och vill påpeka att det är tränaren Fredrik Andersson och målvaktstränaren Peter Hirsch som har talat varmt om Johansson.

Fem år i USA

26-årige Johansson kommer närmast från fyra SHL-säsonger hos Linköping där det blev totalt 81 matcher i högstaligan. Om SHL-målvakten är det mest rutinerade nyförvärvet så är Reinhardt helt klart det mest spännande.

Leon Lerebäck, Frölunda
190105 Frölundas Leron Lerebäck under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Timrå 5 januari 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Den förre Frölundatalangen återvänder till svensk hockey igen efter fem år i USA med collegehockey.
– En kille som vi tror kommer tillföra attityd. Han ska vara framför mål med sin tuffhet, säger Norberg om 24-åringen.

Fler nyförvärv

Sedan har backen Lerebäck skrivit ett nytt kontrakt med Timrå. 19-åringen, som också har ett förflutet i Frölunda, har förlängt med ytterligare en säsong.

Samtidigt lovar Timrås sportchef Kent Norberg ännu fler nyförvärv. Han erkänner att han skrivit avtal med fler spelare men kan inte offentliggöra dessa riktigt än.
– Av olika skäl kan vi inte gå ut med mer just nu, säger han i livesändningen. 

LÄS MER: NHL-lagets nya besked om jagade Jonathan Dahléns ovissa framtid – avslöjar nu planen