Klart: Toppklubben värvar förre poängkungen – lämnar SHL-klubben omedelbart

Björklöven stormar fram i HockeyAllsvenskan.
Nu går toppklubben all in mot kvalspelet och värvar från SHL.
Förre poängkungen Axel Ottosson har skrivit på och återvänder till moderklubben.

Nu står det klart att Axel Ottosson återvänder hem igen. Förre poängkungen gjorde imponerande 46 poäng på 57 matcher för Björklöven säsongen 2017-18.

Lämnar SHL-klubben

Den poängsuccén ledde till ett SHL-kontrakt med Färjestad och debutsäsongen i högstaserien resulterade i 11 poäng på 44 matcher. Men inför den här säsongen flyttade 23-åringen vidare till SHL-rivalen Linköping.

Axel Ottosson, Björklöven
190917 Linköpings Axel Ottosson under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Brynäs den 17 september 2019 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Men det har inte fått karriären att lyfta och Ottosson har bara gjort 2 poäng på 28 SHL-matcher. Därför väljer forwarden att återvända till tryggheten igen.

Återvänder hem igen

Nu byter förre poängkungen SHL-jumbon Linköping mot allsvenska serieledaren Björklöven.
– Jag tycker att det ska bli jättekul att komma hem till Umeå och spela med Björklöven igen. Jag ser fram mot att vara med på resan som Björklöven påbörjat den här säsongen, säger Ottosson i sitt första uttalande för nya klubben.

Axel Ottosson, Björklöven
190917 Linköpings Axel Ottosson under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Brynäs den 17 september 2019 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Björklöven, som har hela 16 poäng till godo ned till trean, är också mycket nöjda med att få hem Ottosson till Umeå igen.
– Jag tycker inte det var så mycket att fundera över. Axel gör vårt lag bättre och därför valde vi att ta in honom. Axel är spelskicklig, snabb och vi tror att vårt spelsystem kommer att passa honom och få ut de grejerna han är bra på, säger sportchefen Per Kenttä till klubbens officiella webbplats.

LÄS MER: SHL-klubben bekräftar intresse – vill värva stjärnan till slutspelet i vår: ”Vi kommer ställa frågan”