Klart: Succéspelaren gör comeback till SHL – här är nya laget: ”Glad att få återvända”

Han har spelat för både Luleå och Linköping.
Nu är det klart med återkomst för kanadensaren Jacob Micflikier.
35-åringen har skrivit på för Växjö för resten av säsongen.

Det blev en säsong i Linköping 2014/15 och en säsong i Luleå 2015/16 för Jacob Micflikier. Det gav mersmak av svensk hockey och nu står det klart att 35-åringen återvänder till SHL igen.

Återvänder till SHL

Kanadensiske forwarden har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen med Växjö.
– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få återvända till Sverige och SHL. Jag har tålmodigt väntat på rätt möjlighet och klubb att få representera. Att få komma till Växjö och Växjö Lakers är precis vad jag väntat på. Jag känner mig taggad över att få hjälpa laget att fortsätta klättra i tabellen, säkra slutspelsplats och tävla om ännu ett SM-guld i slutet på säsongen, säger han till klubbens officiella webbplats.

Micflikier gjorde imponerande 80 poäng på 106 matcher i SHL. 35-åringen flyttade sedan vidare till Schweiz och EHC Biel-BIenne efter tiden i Sverige.

250 matcher i AHL

Närmast kommer han från en säsong i Fribourg-Gotteron där det blev 15 poäng på 27 matcher. Kanadensaren har dessutom hela 182 poäng på 250 matcher i AHL på sitt CV.

Nu ska Micflikier få Växjö att lyfta i tabellen under våren.
– Jacob är en beprövad målskytt som tidigare har gjort väldigt bra resultat i SHL. Faktum är att vi var väldigt nära att lyckas locka honom till oss redan första året i dåvarande Elitserien. Nu får vi en spelare som fortfarande är skicklig och snabb men också har en väldigt fin erfarenhet, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett uttalande.

LÄS MER: Uppgifter: SHL-klubbens möte med drömvärvningen – men får nu konkurrens av ligarivalerna