SHL-klubben agerar efter blytunga tappet – lovar nu nyförvärv: ”Ingen hemlighet...”

SHL-klubben agerar efter blytunga tappet – lovar nu nyförvärv: ”Ingen hemlighet…”

Konstantin Komarek lämnade för Luleå.
Nu lovar Malmö Redhawks nyförvärv.
– Det är ingen hemlighet. Om en ska ut, ska vi ha in en, säger tränaren Peter Andersson till Kvällsposten.

Det smällde rejält i SHL på torsdagen – och övergångarna och ryktena avlöste varandra. Det hela tog rejäl fart när Luleå bröt kontraktet med Robin Kovacs, som i stället flyttar till Örebro.

Lovar nyförvärv

Det gjorde att Luleå fick en öppning i truppen, som de var snabba att fylla. Det blev Konstantin Komarek, som på egen begäran valde att bryta med Malmö Redhawks för att få till en flytt.

191205 Malmö Redhawks Konstantin Komarek deppar efter slutsignalen under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 5 december 2019 i Malmö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Han bekräftades senare som klar för Luleå, vilket i sin tur ledde till en lucka i truppen för Malmö. Och den kommer nu att fyllas.

”Det är ingen hemlighet”

Det bekräftar tränaren Peter Andersson.

– Det är ingen hemlighet. Om en ska ut, ska vi ha in en. Det jobbar Sylvegård på just nu, säger han till Kvällsposten.

191230 Malmö Redhawks Carl Persson jublar med lagkamrater efter 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Malmö Redhawks den 30 december 2019 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Malmö har 13 forwards i truppen, men känner att mer bredd behövs.

– Men just nu har vi inte en enda skada. Vi tittar dock på att ta in någon. Vi vet att det kan komma tre skador och då måste man ha beredskap. Imorgon blir det inga problem, och kanske kan man gå någon enstaka match på kort om folk. Men över tid behöver vi ha in en, säger Andersson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!